X

Parcare masini

parcare masini

Astazi vreau sa vorbesc despre ceva extrem de simplu, dar care poate avea un impact foarte mare., despre parcare masini la sediul firmei Orice firma sau orice supermarket are o parcare pentru masinile companiei si masinile clientilor.

Parcare masni – preludiu 🙂

Nu am vazut nici o parcare in Romania, inca, in care masinle sa fie parcate corect, iar cand zic asta nu ma refere la modul cum sunt aliniate sau la faptul ca se incadreaza sau nu corect in marcajele de parcare, daca acestea exista.

Problema mare nu apare la parcarea masinilor ci apare la scoaterea masinilor din parcare. Sa va explic la ce ma refer: fiecare sofer (o sa numesc pe toata lumea asa fara a ofensa pe cineva) cand intra intr-un loc de parcare (parcare de firma sau supermarket) de obicei intra cu fata catre spatele locului de parcare masina fiind cu spatele catre calea de acces.

Cam asta este regula generala din ce am observat, iar aceasta modalitate de parcare este gresita. O sa va intrebati de ce pentru ca in cazul supermaketurilor, de ex, e chiar facil cand vii cu cosul de cumparaturi exact in spatele masinii, deschizi portbagajul si descarci cosul de cumparaturi in portbagaj.

Daca in cazul supermarketului sa zicem ca asta ar fi un motiv de a nu parca masina corect (cu fata la calea de acces) in cazul parcarilor de firma asta nu mai poate fi un motiv.

Parcare masini – de ce trebuie parcat asa

Hai sa facem urmatorul scenariu: se produce un incendiu aproape de parcare la una din masini sau la o anexa sau cladire aflata in apropiere, iar atunci trebuiesc scoase toate masinile din parcare cat mai repede.

In acest caz masinile aflate cu fata la calea de acces vor parasi parcarea extrem de rapid si fluid, daca insa masina este parcata cu spatele la aalea de acces atunci necesia executarea de manevre, manevre care de obicei, in cazuri de genul asta blocheaza parcarea.

Daca mai e si un sofer sau o soferita mai neindemantic/neindeminatica blocarea iesiri din parcare se va produce in mod cert. Daca toate masinile sunt cu fata la calea de acces si se elibereaza parcarea incepand cu cele mai apropiate de pericol, datorita pozitionarii masinilor si a unei foarte mici coordonari totul are sanse sa se desfasoare foarte repede si foarte organizat.

Pentru soferi timpul de parcare a masinii si de iesire din parcare este acelasi ca si timp cumulat oricum ai parca masina doarece daca nu faci manevre la intrare pe locul de parcare vei face la iesire si invers.

Diferenta o face insa fluiditatea la iesirea din parcare in cazul producerii unor evenimente neplacute. Asa, ca fapt divers, asta tine de un plan de evacuare in caz de incendii si dezastre.

Parcare masini – concluzii

O astfel de regula am vazut respectandu-se strict intr-o singura firma in toata cariera mea. Parerea mea este ca macar in cazul masinilor de marfa acest lucru ar trebui sa fie respectat de toti soferii fara exceptie.

Categories: Management
admin: Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP
Related Post