Soft WMS – cum poti fi ajutat in 7 pasi

Soft WMS
Soft WMS

Soft WMS – warehouse management system – este un sistem software care va poate ajuta sa va tineti sub control toate procesele dintr-un depozit logistic. Nu toate depozitele logistice au, insa, nevoie de soft WMS, dar pentru cei care au nevoie este un sistem care salveaza bani.

De ce ai avea tu, manager de logitica, nevoie de un soft WMS?

1. Te scapa de multe probleme.

Implementarea unui soft WMS in depozitul pe care il coordonezi va face ca lucrurile sa devina mai usoare si mai facil de controlat de catre tine. Vei putea sti cu mai multa acuratete cat de incarcati sunt oamenii tai, care este stocul real, vei putem sa vezi cum se reduc greselile de picking si multe altele.

2. Iti ofera mai putina dependenta de oameni.

Daca inainte de implementarea unui soft WMS erai foarte dependent de gestionari, dupa implementarea WMS-ului dependenta de gestionari scade dramatic. Orice gestionar va putea fi inlocuit in maxim 1 saptamina, fara sa pierzi livrari.

3. Te ajuta sa reduci costurile.

Optimizarile pe care le poate face un astfel de soft WMS te ajuta sa optimizezi operatiunile din intreg depozitul. Acest sistem daca va fi corelat cu o buna planificare a operatiunilor iti va putea aduce in jur de 30% reduceri de costuri.

4. Te ajuta sa salvezi spatiu de depozitare.

Un soft WMS te ajuta sa treci de la un sistem static de gestiune a locatiilor de depozitare la un sistem dinamic de gastionare a locatiilor de depozitare. Asta inseamna ca nu trebuie sa mai pui marfurile din aceiasi categorie in acelasi loc, ci , ele pot fi raspandite in tot depozitul deoarece softul gestioneaza eficient procesul de plasare si ridicare a produselor in locatiile de depozitare.

5. Ai mai mult timp liber si control mai eficient.

Daca inainte de implementarea unui soft WMS nu iti mai vedeai capul de probleme, probleme generate de pregatirea livrarilor si gestionarea proceselor, dupa implementarea unui WMS lucrurile se vor rezolva deoarece foarte multe din aceste probleme vor fi rezolvate de sistem. Oamenii nu vor mai putea sari peste operatiuni, lucru care va imbunatati controlul si eficienta.

6. Rapoarte imbunatatite, diverse, la doar un click distanta.

Un soft WMS te ajuta sa obtii rapoartele atunci cand ai nevoie de ele, in formatul in care ai nevoie de ele. Cu un singur click un sistem profesional iti ofera toate datele de care ai nevoie.

7. Mai multe SKU-uri, mai usor de gestionat.

Pentru un soft de management al depozitului numarul de produse pe care le gestioneaza nu prea conteaza. Se poate misca la fel de bine cu citeva sute de produse cat si cu citva zeci de mii de produse. Totul foarte eficient in regim automat sau semiautomat.

Daca inca nu ai un astfel de soft noi te putem ajuta sa vezi daca ai nevoie de unul si cat de mult te poate ajuta. Pentru asta avem un serviciu special creat, serviciu care te ajuta sa transformi in cifre toate necunoscutele tele legate de implementarea unui soft WMS.

Daca vrei un WMS performat si la pret extrem de bun poti alege WebWMS solutia gratuita de WMS.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *