WebWMS – proof of delivery

De astazi WebWMS are un nou modul util: proof of delivery (POD). Un scurt rezumat al acestui articol:

  • ce inseamna proof of delivery si cum lucreaza modulul
  • de ce e necesar un astfel de modul in WebWMS;
  • cat costa modulul

Ce inseamna proof of delivery si cum lucreaza modulul

Proof of delivery reprezinta dovada de livrare si este continuarea fluxului logistic dupa operatile de depozitare.

Modulul proof of delivery functioneaza impreuna cu WebWMS si cu ceva adaptari mici poate functiona impreuna cu alte softuri. Modulul preia datele din WebWMS dupa incarcarea in masina a produselor.

Modulul permite managementul livrarilor la client pe fiecare client si pe fiecare sofer in parte. Modulul gestioneaza atat livrarile cu soferi proprii cat si cu alti soferi, atata timp cat acestora li se da acces in aplicatie. Odata cu acest modul a mai aparut rolul de sofer in aplicatie.

Modulul permite atat managementul livrarilor cat si managementul ridicarilor de la client. Pentru fiecare client in parte si pentru fiecare produs se creaza in aplicatie o comanda de ridicare. In momentul in care soferul ajunge la client este notificat ca are de facut ridicari. Ordinea in care face operatiile este la alegerea soferului. Asta inseamna ca poate face initial livrarile si apoi ridicarile la acel clinet sau invers.

Ruta soferului se incheie cand se reintoarce inapoi la depozit si preda marfurile retur. Marfurile retur inseamna atat marfurile care nu s-au livrat cat si cele colectate de la clienti. Fiecare dintre ele sunt marcate separat in aplicatie. 

Predarea marfurilor la depozit creaza in mod automat o comanda de receptie de retur in WebWMS.

De ce e necesar un astfel de modul in WebMWS

Un astfel de modul este necesar pentru a controla tot fluxul logistic, pana la livrarea marfurilor la client. Fara acest modul aplicatia considera ca marfa este livrata atunci cand era incarcata in masina. Din punct de vedere flux logistic lipsea aceasta bucata.

Modul este de asemenea necesar pentru ca il ajuta pe sofer sa evite a uita produse in masina. Se intampla de foarte multe ori ca atunci cand livreaza soferii sa uite marfuri ale clientilor in masina. Asta creaza probleme si costuri suplimentare.

De asemenea, ridicarea produselor de la clienti este o problema in companii si ea nu este gestionata corect. Odata cu implementarea acestui modul aceasta problema devine extrem de usor de gestionat. De asemenea se reduc foarte mult timpii de returnare a produselor.

Cat costa modulul

Implementat impreuna cu WebWMS modulul este gratuit, dar va prelungi termeneul de implementare, la fel ca si modulul de optimizare comanda. 

Implementat separat modulul este, de asemenea gratuit. Gratuit inseamna ca nu are taxe de licentiere, sau taxe de mentenanta, adica functioneaza pe structura comerciala creata pentru WebWMS.

Acest modul, la fel ca si modulul de optimizare comanda nu face parte din modulele de baza ale WebWMS, iar aplicatia poate functiona fara acest modul. Modulul proof of delivery, modulul de optimizare comanda si modulul WebInventory sunt module distincte si fara de care aplicatia poate functiona fara probleme.

Daca vrei o demostratie live cum functioneaza modulul, de azi in poti testa pe https://logistic-specialist.ro/webmws. Parola este aceiasi demo123 pentru userul demo (user pt limba romana) si demoen (user pentru limba engleza).

Daca vrei sa vezi toate modulele din WebWMS si un rezumat a ce fac aceste module citeste acesta pagina: WebWMS module

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *