Implementare WMS ERP

WebWMS – managment comenzi din filiale

In WebWMS e gata si modulul de management comenzi din filiala catre depozitul central. Citeste in continuate sa vezi urmatoarele:

  • ce face modul acesta de management comenzi din filiala;
  • de ce e util tie si cum te ajuta sa optimizezi costurile;
  • cine il poate folosi si cat costa;

Ce face modulul de management comenzi din filiala

Modulul de management comenzi din filiala din WebWMS asa cum ii spune si numele face menagementul comenzilor de aprovizionare din filiala catre depozitul central. De obicei, atunci cand discutam de managementul comenzilor multe solutii software de business se opresc la managementul comenzilor catre furnizori. In WebEMS exista un astfel de modul GRATUIT, iar daca vrei sa vezi ce face citeste acest articol: WebWMS – management comenzi furnizor si optimizare stocuri

Managementul comenzilor, ca sa fie de ajutor si sa duca la optimizarea stocurilor trebuie continuata pana la comenzile din filiale. Aceste comenzi trebuiesc gestionate si controlate astfel incat cantitatile comandate sa fie conforme cu necesitatile si prognozele. De aceea in WebWMS aceste comenzi sunt gestionate integral in soft.

De ce e util si cum te ajuta sa optimizezi costurile

In foarte multe companii aceste comenzi se fac in afara softului si se gestioneaza greoi. De obicei se fac de oamenii de la depozit si ajug tot la oamenii de la depozit. Asta daca se fac astfel de comenzi. Unele companii practica sistemul de raspandire a marfurilor in filiala pe baza unor procente. Aceste procente sunt calculate pe baza vanzarilor produsului respectiv din total vanzari de produs vandut in companie companie a filialei respective.

In toate aceste sisteme de lucru se va ajunge inevitabil la suprastocaj in anumite filiale. Oricare din cele 2 sisteme de lucru sunt greu de controlat pentru a evita supra stocul. Supra stocajul din anumite filiale va duce la lipsa de stoc in alte filiale. Asta va genera ori lipsa de vanzare ori transporturi suplimentare intre filiale. Dr obicei, transferul marfurilor intre filiale, fara a trece prin depozitul central estede evitat.

WebWMS prin acest modul de management comenzi din filiala impune un sistem de lucru organizat si centralizat bazat de control simplu si eficient.

Cum functioneaza acest modul de optimizare comenzi din filiala

Se creaza parametri de stoc pentru fiecare produs din filiala respectiva, asta e inceputul. Parameri de stoc sunt: stoc minim, stoc maxim, cantitate minima de comanda si cantitate optima de comanda.

La momentul crearii comenzii decatre un utilizator din filiala care are depturi, WebWMS calculeaza canttatea sugerata de comanda pe baza parametrilor. La paremetri de mai sus se adauga, bineinteles, iesirile de marfa si comenzile in asteptare.

Utilizatorul poate modifica cantitatea sugerata la momentul crearii comenzii. Daca cantitatea introdusa (care devine cantitate comandata) este mai mare decat cantitatea de stoc maxim comanda ramane in asteptare si va trebui aprobata. Pentru a usura munca la fiecare comanda, la fiecare produs in parte se pot da explicatii. Aceste explicatii vor fi vazute de cel care aproba comanda.

Dupa aprobarea comenzii ea va fi trimisa in filiala si de colo urmeaza confirmarea ei de catre depozit. 

Respectand acest flux se reduce supra stocajul din filiale si evita transferarea de cantitati mai mari de produse decat e necesar, ajutand astfel la optimizarea stocurilor in filiale.

Cine il poate folosi si cat costa

La fel ca si celalat modul adica cel care face managementul comenzilor de la furnizori, implementat odata cu WebWMS acest modul este GRATUIT. El poate fi folosit impreuna cu WebWMS sau separat legat cu alte softuri.

Achizitionarea separata a modulului fara implementarea WebWMS este, de asemeena, gratuita, dar va costa suplimentarea instalarea si configurarea modului penru a putea functiona corect si legat cu celalte softuri.

Modul permite setarea drepturilor de aceea pentru fiecare utilizator in parte pe roluri. 

Cei care sunteti interesati ma puteti contacta, aveti datele in partea de sus a paginii.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *