WebWMS – management comenzi furnizori si optimizare stocuri

Incepand de astazi WebWMS s-a imbogatit cu un nou modul de  management comenzi catre furnizori. De asemenea, acelasi modul va face managementul comenzilor din filiale catre depozitul central.

Daca vei citi pana la final acest articol vei afla urmatoarele informatii utile:

  • descrierea noului modul de management comenzi
  • cum functioneaza noul modul de management comenzi
  • la ce te va ajuta noul modul

Descrierea noului modul de management comenzi

Modulul de management comenzi care se numeste optimizare comenzi este gasit ca meniu separat in WebWMS.

Prima operatie care va trebui facuta va fi sa se asocieze utilizatorul cu produsul. Astfel aplicatia va sti ce produse si ce furnizori vor putea fi administrati de fiecare utilizator. De asemenea, in aplicatie a aparut un nou rol, acela de buyer. Numai buyerii vor putea fi asociati cu produse.

Urmatorul pas este acela de a crea parametri de stoc. Pentru fiecare produs se vor defini parametri care definesc produsul respectiv. Cu ajutorul acestor parametri aplicatia face calcule de optimizare a comenzilor si a stocului de produse.

Urmatorul pas este crearea comenzii. Pe baza parametrilor de stoc si ai parametrilor de iesire a produselor (vanzari) aplicatia caluleaza o cantitate sugerata de comanda. Parametri si algoritmul de calcul se pot modifica la implementarea modului (ei sunt personalizabili pentur fiecare companie). Modulul poate functiona cu WebWMS sau poate functiona cu orice alt ERP atat timp cat i se furnizeaza datele.

Cum se creaza comanda

Aplicatia va afisa unui utilizator doar produsele si furnizorii pe care ii poate gestiona. In fereastra de creare comanda utilizatorul poate face selectii multiple, dar cea mai utila este selectia produselor care au stoc sub stocul minim. In felul acesta se reduce mult numarul de produse cu care se lureaza zilnic.

Aplicatia, pe baza algooritmului sugereaza o cantitate de comanda. Aceasta cantitate de comanda poate fi modificata de utilizator la fiecare produs in parte.

Daca utilizatorul modifica cantitatea de comanda, iar aceasta cantitiate este mai mare decat cantitatea aferenta unui stoc maxim atunci comanda va necesita aprobare supliementara. Aprobarea se da de catre o persoana special desemnata. Pentru a usura munca, in aplicatie este pravazuta o coloana cu explicatii. In aceasta coloana buyerul poate explica de ce a depasit cantitatea de stoc maxim.

Trimiterea comenzii la furnizor

Daca cantitatea de comanda este sub cantitatea de stoc maxim sau daca comanda a fost aprobata ea va putea fi trimisa la furnixor. Trimiterea la furnizor se face direct din aplicatie folosind un modul avansat de trimitere emailuri.

Aplicatia genereaza un fisier pdf care va fi atasat emailului care se trimite furnizorului. Aplicatia gestioneaza multiple adrese de email si persoane de contact de la furnizor.

Toate aceste operatii se fac simplu si eficient din aplicatie, astfel ca un utilizator poate lucra doar in aplicatie si poate gestiona tot fluxul din aplicatie.

Urmatoarea etapa este confirmarea comezilor trimise furnizorului. Comenzile confirmate devin in mod automat comenzi de receptie pentru depozit, ele urmand apoi fluxul normal din aplicatie.

La ce te va ajuta noul modul

Noul modul te va ajuta sa gestionezi eficient comenzile catre furnizori. Prin fluxul de control si aprobare implementat in aplicatie se evita situatiile de suprascoc. In acest fel modulul te ajuta la optimizarea stocurilor.

De asemenea, salveaza mult timp, deoarece utilizatorul va gestiona tot fluxul din aplicatie si nu va fi nevoit sa gestioneze anumite operatii in afara aplicatiei. Asta duce la salvarea de timp si asigura trasabilitatea produselor si operatiilor de la comanda pana la livrarea la client.

Modulul este, asa cum stii deja, GRATUIT, iar cei care implementeaza WebWMS se vor bucura de el in varianta standard a aplicatiei. Cei care il doresc separat, modulul este de asemenea gratuit, dar va trebui platitia implementarea.

Daca te-am facut curios te poti juca cu modulul aici: WebWMS – solutia gratuita de WMS

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *