WebPark – incidente soferi

De-a lungul experientei mele am administrat flote de dimensiuni mari: plecand de la peste 100 de masini (cele mai mici dintre flote) si ajungand pina la 600-700 de masini si de aceea am creat Webpark.

Experienta de a face managementul unor astfel de flote m-a facut sa invat foarte multe lucruri, iar datorita implicarii directe in activitatea operationala am putut gasi solutii la foarte multe probleme, probleme care initial nu pareau sa poata fi rezolvate.

Un singur lucru a fost comun in foarte multe din aceste probleme: soferul. Soferul putea si poate influenta consumul, accidentele, daunele, furturile, uzura masinii etc, si as putea continua mult pe tema asta.

Soferii sunt foarte versati, iar unii dintre ei au o inteligenta nativa foarte dezvoltata si sunt capabili sa dezvolte metode ingenioase de fraudare a sistemului in beneficiul lor sau al celor cu care sunt ei conectati. Angajarea unui sofer era tot timpul o sarcina pe care o luam foarte in serios, fiecare sofer care doarea sa se alature echipei trecand prin mai multe tipuri de teste, inclusiv teste practice de conducere. Un singur lucru imi lipsea totusi, iar asta se intimpla de fiecare data: informatii despre trecutul glorios la soferului. Am incercat sa rezolv problema asta incercand sa discut cu asiguratrii introducerea unei polite de raspundere profesionala a soferului pentru a putea avea un istoric asupra activitatii soferului in ceea ce priveste daunele. Era ceva partial, dar tot era bine. Astazi insa am ceva mai mult pentru voi, astazi am WebPark – platforma de administrare flota care va poate oferi astfel de informatii.

Am creat un modul numit INCIDENTE SOFERI (poate fi accesat ca meniu separat din zona de meniuri principale ale aplicatiei), in care fiecare dintre cei care utilizeaza platforma pot sa-si administreze incidentele provocate de soferi si sa aiba la un moment dat un istoric al activitatii lui. Mai mult decat atat, fiecare incident poate fi facut public, astfel incat sa fie vizibil si de catre ceilalti utilizatori ai platformei. Orice utilizator al platformei poate verifica orice sofer existent in platforma si sa ii vada istoricul facut public de companiile la care a lucrat in trecut.

O astfel de fisa va va ajuta in decizia dumneavoastra de a angaja sau nu un sofer care are un “cazier profesional” patat si, de asemenea, va poate ajuta sa va evaluati riscurile aferente fiecarui sofer nou angajat. Ideea ca soferii vor avea un “cazier profesional” care ii va insoti pe tot parcursul carierei lor va face ca grija pe care o vor acorda sarcinilor zilnice operationale sa creasca. Asta nu va aface altceva decat sa aveti costuri reduse, accidente mai putine si o grija mai mare fata de clienti, marfa si masina.

Totul pentru beneficiul si linistea voastra! Sunt multe companii la ora aceasta care au probleme cu soferii: accidente, marfa disparuta, masini lasate incarcate in parcare la benzinarie de un sofer care s-a plictisit brusc sa mai lucreze la o companie, astfel de evenimente vor avea o incidenta mai mica deoarece va fi foarte greu ca altcineva sa angajeze in sofer care a parasit masina si a lasat-o intr-o benzinarie.

Folosita cu grija si discernamant o astfel de resursa devine foarte valoroasa pentru toti cei care o vor utiliza.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

0 comentarii la „WebPark – incidente soferi

 • octombrie 18, 2012 la 11:13 pm
  Permalink

  dar pt angajatorii care nu au paltit luni de zile un sofer nu este nimic ca sa i se retraga licenta de transport si sa i se inchida firma. si sa i se interzica sa mai lucreze. cunosc situatii in care toate persoanele au lasat masina undeva nu de plictiseala ci pt ca patronu si-a batut joc de el sau de ei si i-au inselat si tot amanat cu plata salariului tot cate un sfert din salar atat cat sa il tina sa lucreze aproape pe gratis. Se pare ca cine detine aceasta pagina face pe prostu la ce a mentionat mai sus.

  Răspunde
 • iunie 23, 2013 la 7:47 pm
  Permalink

  Nuna ziua
  Eu salut aceasta posibilitate de a pute verifica istoricul unui sofer,bine inteles ca sun si situatii in care soferul nu este platit si recurge la astfel de actiun de genul aratat mai sus.
  Din experienta pe care o am am impartasesc idea celuyi care a initiat aceasta platforma ca fiind benefica.
  Eu ca si firma de transport nu am ramas dator nici unui sofer,chiar daca le platesti salariul agreat de ambi unii dintre ei tot fura ,mint si recurg la tot felul de mizerii care sa le aduca un plus de beneficiu chiar daca aceste lucruri trag inapoi bunul mers al firmei.
  De exemplu am avut sofer care Fura motorina din mers chiar daca aveam GPS pe masina folosea o pompita de mici dimensiuni si cu fortun de subtiri folosite la perfuzii si extragea motorina doar in timpul mersului,nesimtirea acestuia a dus pina la extrema,am dus camionul de nenumarate ori la service,am inlocuit injectoare,verifivcat pompa de injectie,si camionul tot consuma,am fost nevoit sa schimb soferul si problema a fost remediata.
  Un alt sofer uita sa ia rovinieta si amenda vine pe firm ,cin vrei sa-i tragi banii pleaca la alta firm.
  alt sofer nu respecta timpii de conducere chiar daca i se atrage atentia face tot face cum doreste astefl amenda de 1700 euro primita de la Autoritatile maghiare au fost suportate tot de catre firma intreb de ce trebuie firma sa plateasca pentru nesimtirea soferilor,cid vrei sa le retii banii pentru gresal;a lor te lasa balta si pleaca.
  Soferul nu are nici o responsabilitate nu poti sa il tragi la raspundere pentru nici o fapta de a sa,pentru ca si daca il dai in judecata nu ai ce sa recuperezi nimic de la el pentru ca nu are nimic.
  Un nume de sofer pe care este bine sa il evitati este PACLISAN GHEORGHE AB-NDREI SI lUPUT ALIN.

  Răspunde
 • iunie 24, 2013 la 10:03 am
  Permalink

  Buna ziua inca odata

  Rog Administratorul sa schimbe culoarea scrisului pentru ca se vede foarte rau si se fac multe greseki de orografie.
  Multumesc

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *