Uber – bau bau-ul din logistica

uber
uber

Daca lucrati in logistica si nu aveti tangente cu zona asta de tehnologie sau web o sa va intrebati ce dracu inseamna UBER.

Oricum nu prea are importanta ce inseamna ci are imortanta mai degraba ce e la ora actuala. La ora actuala e o aplicatie care distruge un business vechi de citeva secole: taximetria. Si daca in Romania inca nu se face simtit efectul sau, in tarile din vest efectul e unul fenomenal.

A inceput ca o chestie in care oamenii care vroiau sa se deplaseze de la punctul A la punctul B sa poata sa gaseasca un mijloc de transport (altul decat transportul in comun si taxiul) pentru a putea face deplasarea. A evoluat destul de mult si se pot face inclusiv plati cu telefonul mobil etc.

De ce e important pentru noi cei care lucram in logistica acesata aplicatie (uber)?

Informatii din piata sun ca acum cei de la Uber lucreaza sa extinda aplicatia si pe zona de coletarie. Adica, ceve de genul: daca tot mergi cu masina din punctul A in punctul B nu imi duci si mie niste colete la cineva de acolo din punctul B?

Cam asta fac curierii nu si chiar unele firme de logistica? Deci ei vor ca in viitor sa muste o bucata din business-ul asta, care fie vorba intre noi, e urias.

Sunt foarte convins ca, daca va fi lansata, aplicatia va inlocui si traditionalele burse de transport si vor schimba din temelii business-ul de curierat. Oricum, in prima instanta se pare ca e vizat business-ul de curierat, dar sunt convins ca va afecta si business-ul traditional de logistica.

Si daca crezi ca o sa mai treaca ceva timp si ca pe noi nu ne va afecta e foarte posibil sa te inseli pentru ca lucrurile evolueaza foarte rapid in directia asta.

Tu esti oare pregatit sa lupti cu aplicatia asta sau sa te adaptezi la noua realitate?

Daca  ti-a placut articolul sigur o sa-ti place si acesta: Curier-cum negociezi cu el?

UPDATE! Uber a intrat pe piata de food delivery in Romania de curand.

 

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *