Stivuitoare cu senzor de acceleratie

In articolul de azi o sa va vorbesc despre stivuitoare. De ce cu senzor de acceleratie si la ce foloseste? O sa va explic in articol.

De ce stivuitoare cu senzor de acceleratie?

In depozitele mari , dar nu numai, o problema importanta o reprezinta siguranta oamenilor si a marfurilor. In foarte mute situatii, din neglijenta si neatentie, stivuitoristii lovesc traversele rafturilor. Nu ar fi nici o problem daca ar veni sa spuna asta, iar travesrsa respectiva sa fie inlocuita imediat. Dar in realitate nu se intampla asta.

Nu se intampla asta pentru ca daca stivuitoritul vine si spune va fi pus la plata. Poate nu toata contravaloarea traversei, dar va suporta partial contravaloarea. Si, stiind asta, el nu vine a spuna ca a facut o greseala. E posibil ca voi sa nu vedeti traversa aia lovita decat dupa 2-3 zile si sa nu mai stiti cine a lovit-o si cand. Si injurati in gand un pic si o inlocuiti pe cheltuiala firmei. Daca nu aveti camere e foarte greu sa vedeti cine si cand a lovit traversa aia.

Asta e motivul pentru care s-au pus senzori de accelerare pe stivuitoare. In momentul cand se loveste o traversa sau are loc un soc senzorul sesizeaza asta si da un semnal. Semnalul e inregistrat in sistem si poti vedea oricand ca a avut loc un incident. Cumva, in felul asta il obligi pe stivuitorist ssa vina si sa spuna ca a facut o prostie. Ideea e buna si e bine sa cumparati stivuitoare noi care au astfel de senzori.

E bine sau nu sa-i pui la plata?

Din punctul meu de vedere nu e bine. Pentru ca asta ii va face sa nu spuna ca au lovit traversa, iar asta te poate duce la costuri mult mai mari decat inlocuirea acelei traverse si banii pe care ii iei de la stivuitorist. Da, dar ce fac pentru ca daca nu ii iau bani el va face in continuare acelasi lucru? Exceptand situatia in care a vrut intentionat sa loveasca travesrsa in spate exista alte cauze pentru care s-a intamplat asta. De obicei oboseala sau lipsa de vizibilitate sunt factorii pricipali, iar astea nu pot fi imputate stivuitoristului. In alte situatii graba de a face lucrurile repede pentru ca avem niste presiuni. Sfatul meu este sa vedeti care sunt aceste cauze si sa le eleminati (daca e posibil) inainte de a lua orice alta decizie.

Asa cum va spuneam faptul ca nu spune va duce la prabusirea raftului cu tot cu marfa (exista posibilitatea asta) daca nu faceti verificari dese ale rafturilor. Deci, de aici rezulta o alta nevoie: aceea de a face inspectii ale rafturilor ce putin 1 data pe saptamana daca nu mai des. In felul asta veti putea identifica traversele lovite si puteti remedia problema la timp. Asta ii va face pe stivuitoristi sa vina si sa spuna ca au lovit o traversa (vor fi mult mai motivati sa faca asta decat daca nu faceti verificari). Chiar daca aveti stivuitoare cu senzori de accelaratie e bine ca verificarea asta a rafturilor sa o faceti cel putin 1 data pe saptamana.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Cum iti dai seama ca ai nevoie de servicii de consultanta logistica

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *