Solutie desteapta de incarcare camion

Sunt sigur ca veti aprecia la fel ca si mine solutia asta despteapta de incarcare a camionului. Este o solutie desteapta pentru ca rezolva o problema delicata a livrarilor la depozite care nu au stivuitoare. In astfel de depozite nu se poate descarca decat manual sau pe santiere. Sau in locatii private la clienti unde nu exista soltuii de incarcare camion (sau descarcare)  si, de cele mai aulte ori descarcarea se face manual.

La ce sunt utile astfel de solutii

Acum 10 ani cand mi-am costruit casa stiu ca am descarcat un camion de caramida manual. Asta pentru ca a fost livrata la santier cu camionul si, la locatie nu avea stivuitor si nici soferul nu avea nici o pisibilitate de descarcare automatizata. Asta a inseamnat aproape 4 ore in care masina a fost imobilizata pentru a putea face descarcarea.

Stivuitorul asta pliabil, da ati citit bine, e un stivuitor pliabil. Se baga sub camion si care e radiocomandat si poate ridica pana la 1 tona (sper sa nu ma insel). Adica arhisuficent pentru a putea descarca si incarca orice fel de marfa in camion.

Singurul dezavnataj pe care il vad este ca reduce foarte mult garda la sol a semiremorcii. Orice fel de lovitura o va lua in carcasa aia in care intra stivuitorul va face ca el sa nu mai poata iesi de acolo sau sa mai intre.

Cred ca asta limiteaza si accesul in zine neasfaltate, ceea ce inainte se mai putea face cu un camion fara cutia asta voluminoasa sub semiremorca.

Jucaria este electrica si e ca BMW-ul ala care are operare telecomandata din cheie, dar nu costa atat de mult:)).

Va lasa sa vedeti filmulteul, asta e Palfinger, dar sigur mai sunt si altele facute de alti furnizori daca aveti ceva preferinte.

Un alt model care se ataseaza la camion, adica in spate:

Daca nu va place jucaria de mai sus si poate doriti ceva mai simplu, puteti sa luati asa ceva:

Daca nici asta nu va place, poate va place modelul asta:

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

2 comentarii la „Solutie desteapta de incarcare camion

 • noiembrie 1, 2019 la 8:59 am
  Permalink

  Buna ziua,

  Cunoasteti vreo companie de transport din Romania care sa detina astfel de camioane/adaptari la camioane? Daca da, va rog sa imi transmiteti o metoda de a-i putea contacta pentru o viitoare colaborare.
  Va multumesc frumos.

  Răspunde
  • noiembrie 1, 2019 la 3:27 pm
   Permalink

   Din pacate nu stiu nici o companie din Romania care sa detina astfel de sisteme de incarcare.

   Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *