Sistem de monitorizare temperatura

In articolul asta, daca o sa-l cititi pana la final, o sa faceti cunstiinta cu un sistem de monitorizare temperatura smart si foarte util. Este un sistem pe care noi il producem in Romania si care vine la un pret decent si transparent.

Descriere senzor de monitorizare temperatura si sistem de monitorizare temperatura

Sistemul este unul “la cheie”, adica noi va oferim o soletie completa fiabila, intuitiva si adaptabila. Ca sa intelegeti despre ce e vorba o sa va explic din ce e format sistemul. Sistemul are 3 companente: senzorii de temperatura, softul de monitorizare a temperaturii si un server.

Fiecare din componente are rolul sau dupa cum puteti vedea:

  • senzorul de monitorizare temperatura. Poate sa fie 1 senzor sau mai multi. Senzorul poate functiona independent sau poate transmite date la un server. In conditiile in care functioneaza indepemdent datele se pot citi accesand senzorul prin browser web. Da, serverul are o interfata si un soft care permite configurarea lui usoara si citirea datelor de pe el. Simplu si facil ca navigarea pe siteurile tale preferate.
  • softul de monitorizare temperatura. Softul primeste date la la unul sau mai multi sernzori si sa prezinta datele in mod centralizat intr-un dashboard. De aici se pot genera rapoarte si se pot genera alerte care pot fi trimise pe email sau sms. Senzorul individual nu poate trimite alerte, dar softul poate face asta.
  • Serverul de monitorizare a temperaturii. Este componenta hardware pe care se instaleaza softul de monitorizarea temperaturii. Daca aveti deja un server putem sa-l instalam pe acel server. Cerintele pentru un astfel de echipament sunt mici deoarece este un sistem gandit sa consume resurse putine. Un astfel de server, in configuratia standard, poate monitoriza cateva sute de senzori in acelsi timp.

Care sunt avantajele sistemului

Sistemul este unul smart, adica atat senzorul cat si serverul si softul de monitorizare va ofera informatii in tip real, analize si date care va ajuta sa monitorizati temperatura in diverse medii. Un astfel de sistem de monitorizare temperatura poate fi folosit in depozite cu temperatura controalata, in agricultura sau in zonele de productie.

Sistemul nu necesita instalarea de aplicatii suplimente pe deviceurile de pe care se doreste monitorizrea, de asemenea poate fi accesat de oriunde din lume. Asta pentru ca se acceseaza in browser de pe orice device care are inorporat un browser web. Facil, usor si siplu!

Faptul ca e produs in Romania, atat partea harware cat si partea software, va confera confortul unei mentenante usoare si facile si posibilitatea rapida de configurare si modificare a sistemului dupa cerintele si nevoile voastre. De exemplu: senzorii se alimenteaza standard la 5V dar l-am gandit sa poata fi alimentat la tensiuni intre 5 si 36 de volti cu modificari extrem de mici. Se adauga o mica componenta hardware si sistemul se converteste foarte usor de la o tensine fixa de alimentare de 5V curent continuu la o tensiune variabila de alimentare cu marja larga. Asta face ca sezorul sa poate fi montat in masini si camioane, de exemplu.

De asemenea, senzorul de temperatura poate fi adaptat extrem de rapid (tot prin adaugarea unei componente hardware) sa comande diverse echimpamente: ventilatoare, sistemele de aer conditionat sau refrigerare, pompe etc.

Sitemul de monitorizare temperatura – next step

Urmeaza sa dezvoltam sistemul si sa aduagam componente si functionalitati noi. Sunt cativa pai ipe care ne propunem sa ii facem in urmatoarea perioada:

  • Urmaotrul pas este adaugarea de senzor care sa masoare si umiditatea relativa din mediul unde e plasat senzorul.
  • Urmatoare etapa este sa afisam pe senzor printr-un martor luminos daca au fost depasite in ultimele 24 de ore temperaturile setate.
  • O alta etapa este crearea unui sitem termostat smart care sa fie folosit pentru casele noastre si sa controleze temperatura pe baza unui algoritm avansat si a masuratorilor facute de senzor (va masura mai multe temperaturi si va avea un algoritm de corelare si analiza a datelor care sa duca la un consum redus de energie.).

SI vor urma si alte evolutii ale sistemul, evolutii pe care ne dorim sa le facem constant cu o anumita periodicitate.

De unde cumpar produsele si sistemul de monitorizare

Puteti comanda sistemul sau componente ale lui de aici: https://logistic-specialist.ro/shop/. Orice comanda va fi tratata cu prioritate si o sa aveti parte de suport atat pe partea de configurare a senzorului, senzorilor cat si a intregului sistem. Avem o promotie acum: la fiecare 5 senzori cuparati vi se ofera gratuit softul de monitorizare temperatura.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: 3 motive pentru care sa cumperi servicii de consultanta in criza

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

One thought on “Sistem de monitorizare temperatura

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *