Revizia masinii – cum ii faci sa te lase in service

Daca ai masina si te duci sa faci revizia masinii la reprezentanta si o sa ceri sa intri in service langa masina o sa primesti un refuz. Asta e prima reactie. Daca vei citi pana la final acest articol vei afla urmatoarele:

  • cum ii faci sa te lase in service la revizia masinii
  • de ce ar trebui sa stai langa masina

Cum ii faci sa te lase in service la revizia masinii

Eu am una din masini de la un brand de lux si am cumparat-o noua de la dealerul din Bucuresti. Va sopun asta nu ca sa ma laud ci sa vedeti ca si laa stfel de branduri esti lasat in service and ceri. A venit timpul sa fac prima revizie, ma prezint la service si le zic ca vreau sa intru in service sa stau langa masina. Receptionerul se uita lung la mine si zice ca nu se poate. Ba da zic eu, se poate, iar conform legii tu nu ma poti refuza daca cer asta.

Zice ca nu e asa si ca GDPR nu ii da voie sa faca asta. Sa nu radeti dar e exact ceea ce mi-a spus. M-a pufnit rasul si i-am zis ca GDPR nu are treaba cu masinile ci cu oamenii si cu datele lor personale. Asa ca trebuie sa ma lase in service. El nu si nu, ca nu se poate, ca politica firmei ca etc. Apoi mi-a zis ca au camere si ca pot sa stau sa ma uit. I-am zis ca de pe camere nu se vede ce face mecanicul acolo si daca imi pune sau nu piesele.

Cum am reusit totusi

Bine zic, nu e nici o problema va rog sa scrieti in comanda de reparatie ca eu am cerut sa stau langa masina in timpul reviziei. Daca nu scrieti eu nu o semnez. Dupa ce scrieti asta mai departe faceti ce vreti ca eu stiu ce am de facut daca nu intru in service.

Nemaiavnd ce sa faca a zis ca e ok dar trebuie sa-mi faca protectia muncii. Ok, va rog sa mi-o faceti. Si mi-a adus niste fise sa le semnez, le-am semmnat si m-a condus in service, langa masina. M-a rugat sa nu incurc mecanicii si sa nu intru sub elevator. M-a intrebat daca vreau un scaun si l-am refuzat politicos. I-am zis ca stiu regulile de securitate. Am iesit dupa ce am vazut ce s-a facut acolo si totul a fost ok.

De ce ar trebui sa stai langa masina

E important macar cand iti schimba uleiul si filtrele. Pentru ei faptul ca am intrat in service a fost un castig pentru ca am schimbat si filtrul de polen, iar initial i-am zis sa-l sufle cu aer comprimat. Daca nu intram nu il schimbam. Asta mi-a mai scos din buzunar 400 de ron.

De ce e bine sa stai langa amsina la revizie? In foarte multe service-uri din astea de fite cand faci revizia masinii mecanicii nu lasa sa curga tot uleiul din motor. Daca nu curge tot va baga mai putin ulei in motor, dar tu vei plati tot uleiul pentru ca nu stii. Asa mai face si el de-o spaga mica. Nu e regula generala, dar se intampla, inclusv la cese mari, mari de tot. Asta nu te afecteaza pe moment dar motorrul ala va ceda mai repede, de obicei dupa ce iese din garantie.

Cam asta e povestea din articolul asta. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Ce fac consultantii in consultanta de business

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *