LogisticaManagement

Reguli de siguranta

reguli de siguranta
reguli de siguranta

Nu pot sa cred ce s-a intamplat la Clubul Colective din Bucuresti, si nu pot sa cred asta pentru ca tot ce s-a intamplat acolo este vina autoritatilor pentru ca nu au fost respectate niste reguli elementare de siguranta.

Nu poti cere unui om care vine in club, mai ales tanar sa se uite prima oara daca ala de la club are stingatoare suficiente, usi de iesire, splinkere sau sistem automat de stins incendii. Ala care se duce acolo la distractie se asteapta ca autoritatile sa fi verificat asta inainte, iar daca clubul e deschis inseamna ca totul e ok.

Reguli de siguranta de baza

As vrea sa vad si eu ultimul raport de control facut de ITM (partea lor care se ocupa de securitate si sanatate) si de pompieri. Probabil ca nu exista un astfel de raport, pentru ca, probabil, nu a fost nici-un control acolo.

Totusi, la deschiderea si autorizarea unei locatii de lucru este obligatorie obtinerea avizului de la pompieri, iar in cazul ala cineva trebuie sa se deplaseze la locatie sa vada locatia inainte de a-i da avizul de functionare. Ar fi trebuit sa se intample asta, mai ales ca era un club unde se fuma, se consuma alcool si erau instalatii electrice de mare putere acolo (boze, amplificatoare, lumini etc).

Reguli de siguranta – cand faci rabar mor oameni

Lucrez in logistica de foarte multi ani si la depozite (si nu numai) sunt obligatorii splinkere automate, ferestre care se deshid automat in caz de incendiu (plasate in partea superioara a cladirii sau incaperii), mai mult, anual se fac verificari pentru a se vedea functionarea sistemelor de protectie la incendii.

Fiecare firma este obligata sa aiba un om pe SSM sau macar o firma care sa aiba subcontractate astfel de servicii. Fiecare firma e obligata sa aiba planuri in caz de incendiu, planuri care sa fie plasate pe fiecare etaj si sa instruiasca oamenii care lucreaza in acea cladire, sau care vin in vizita.

De ce se intampla asta la firme, iar la cluburi nu? Domnii inspectori se duc sa verifice doar acolo de unde stiu ca “sare ceva”?

Sau se duc si verifica si in cluburi si se fac ca nu vad toate aceste lucruri care au lipsit cu desavarsire in clubul ala?

Sunt convins ca daca se vor face controale (si da, acum probabil ca le vor face asa cum trebuie) nici-un club din Bucuresti nu ia autorizatie de functionare.

Reguli de siguranta cum fac altii?

De ce domnilor care aveti cluburi nu respectati aceste norme, iar ceilalti multi din alte industrii le respecta? Nu aveti bani din banii aia facuti la negru si din marjele alea uriase pe care le aveti?

Acum ceva ani mergeam cu avionul, iar langa mine era un domn de la un hotel din Ploiesti care se ducea sa discute cu reprezentantii unui lant international ca sa intre in acel lant. L-am intrebat daca se merita sa faca asta, daca ii aduce lantul ceva clienti mai multi decat are acum si care sunt avantajele si dezavantajele.

Ca dezavantaje mi-a spus ca e mult de investit ca trebuie sa schimbe mobila, sa renoveze camerele si…. sa faca un sistem pentru stins incendiile cu un rezervor suplimentar de apa, care sa sigure functionarea si stingerea incendiului in mod automat chiar daca e oprita apa in oras sau are presiune insuficienta.

Mi-a zis ca asta era conditie obligatorie si ca el a facut ceva incercari sa mai reduca costurile si le-a zis ca ce ii trebuie rezervor suplimentar ca are piscina care e tot timpul plina si ca in caz de ceva poate folosi apa din piscina pentru stins incendiile. Mi-a zis ca nici nu au vrut sa auda si ca daca nu face asta nici nu discuta sa intre in lantul lor.

Business fara siguranta nu exista in alte parti

Oare de ce au impus oamenii aia sistemul de stins incendii obligatoriu? E simplu: il faci odata pentru 20 de ani si in caz de ceva sistemul iti salveaza clientii, reputatia, business-ul si tot ce ai cladit.

Credeti ca pe aia ii interesa de viata clientilor lor? Probabil ca prea putin, dar in mod cert ii interesa business-ul lor, reputatia si faptul ca o astfel de catastrofa ii scotea definitiv din business pentru multi, multi ani.

UPDATE! Au trecut 3 ani de accidentul din cluebul Collective si acum, ca si atunci multe cluburi, baruri, restaurante, hoteluri nu au autorizatie ISU pentru incendii. A trecut frenezia si nervozitatea publica, politicienii si autoritatile s-au agitit un pic atunci dupa care situatia a ramas la fel.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *