RCA in criza de coronavirus- mai platim

Suntem in plina criza de coronavirus si foarte multe companii au pus lacatul pe usa. Unele pentru ca au fost obligate de stat altele pentru cu nu mai au clienti. Foarte mare parte din parcul auto al Romaniei este detinut de companii. Aceste companii au masini care platesc RCA, sau au platit RCA care e in perioada de valabilitate.

Un scurt rezumat al acestui articol:

  • se mai plateste RCA in criza de coronavirus
  • ce risti daca nu iti faci RCA

RCA in criza de coronavirus se mai plateste?

Foarte multe companii si-au tras pe drepata masinile. Acele masini nu mai reprezinta un risc pentru circulatie si totusi au RCA valabil. Pentru acel RCA companiile au platit sau urmeaza sa plateasca pentru reinnoire.

De aici si intrebarea: RCA in criza de coronavirus se mai plateste?

Conform legislatiei actuale, legislatie care nu a fost modificata, esti obligat sa platesti RCA chiar daca folosesti masina chiar daca nu o folosesti. Daca ai RCA valabil ai platit fara sa generezi un risc. Asta inseamna ca firma de asigurare iti ia banii fara sa aiba riscuri asociate.

Daca trebuie sa-ti reinnoiesti RCA-ul pentru ca iti expira in perioada asta va trebui sa platesti din nou. Nu poti avea optiunea de a nu plati noul RCA pentru ca nu folosesti masina. Asta pentru ca, daca nu faci noul RCA risti o amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 de ron.

Smecherii din asigurari, cei care au contribuit la legislatia asta, sunt asigurati in orice fel de situatii de genul asta. Noi astia prosti care platim asigurari nu. Iar guvernul se pare ca nu e interesat de subiect. La fel de putin e interesata presa si antreprenorii.

In situatia in care ne aflam orice reducere de cost este importanta. Si costul asta cu RCA-ul este important, de aceea ar trebui ca firmele sa faca front comun sa oblige guvernul sa modifice legislatie. Altfel vom plati ca prostii.

Cireasa de pe tort ar fi ca firmele de asigurari sa ceara si marirea RCA in perioada asta. Dar la cat de nesimtiti sunt ma pot astepta la astfel de chestii din partea lor.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmaotrul: Bani in economie si criza de coronavirus

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

2 comentarii la „RCA in criza de coronavirus- mai platim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *