Asigurarea RCA – din nou

asigurarea RCA
asigurarea RCA

De la an la an constatam marirea pretului la asigurarea RCA chiar daca nu ai facut accindent in anul anterior. Am ajuns sa platim peste 150 de euro pe an pentru o masina de capacitate mica.

Este un serviciu scump in conditiile salariilor din romania. De obicei serviciile scumpe (cand spun scump ma compar cu salariul minim peeconomie, pentru ca e termenul de referinta si pentru amenzile de circulatie) vin cu posibilitatea de a cumpara acel serviciu pe perioada de timp mai scurta de 1 an, in ecarturi cat mai mici. Singura varianta in cazul RCA este de 6 luni.

Asigurarea RCA si perioada minima

De ce domnilor posibilitatea minima de a cumpara acest servciu scump (Asigurarea RCA) este de minim 6 luni? Am inteles ca nu puteti reduce valoarea pentru ca va uitati pe niste date contrafacute de asiguratori privind accidentele, iar voi luati de bune acele date fara a face verificari.

Sa zicem ca nu am o problema cu asta, dar de ce nu rediceti perioada minima la care se poate face Asigurarea RCA la 1 saptamina? In felul asta un om care nu circula cu masina va plati decat pentru perioada care circula si cand prezinta risc, de ce trebuie sa platesc pentru perioada care nu circul, doar pentru ca sunt bligat de o lege prost facuta (cand zic prost ma refer ca a fost facuta la presiunea unor grupuri de interese) sa bag bani in buzunarul unor companii care deja sunt foarte bogate si stau pe un munte e bani.

Asigurarea RCA si gogosile vandute utilizatorilor

Acum 4-5 ani cand s-a introdus mallus-ul la RCA s-au vanut gogosi cu bonusul de car eva beneficia un sofer care nu provoaca accidente si pune sistemul la plata.

Cu toate astea, cu toate ca beneficez de bonus eu platesc an de an mai multi bani pe acest serviciu pentru ca tu, statul roman in cardasie cu firmele de asigurari permiti sa se intampla  o astfel de marsavie.

Ce ai zice daca ai reduce perioada minima la o saptamina in loc de 6 luni, ce ai zice daca pentru orice masura de marire a sumei RCA ceruta de firmele de asigurari vii la negocierile cu ei cu astfel de propuneri.

Ma gandesc ca ar trebui, tu statul roman, reprezentant al meu, atunci cand te duci la negocieri cu ei sa vii si tu cu niste propuneri (propuneri care sa fie in favoarea celor care te-au trimis acolo sa negociezi cu jecmanitorii) nu doar sa stai slugarnic si sa dai din cap aprobator la toate propunerile firmelor de asigurari.

Ce zici domnul Negritoiu poti reduce perioada minima de valabilitate RCA de la 6 luni la 1 saptamina?

UPDATE De cand am scris articolul s-au facut modificari si RCA se poate lua si pe perioada minnima de 1 luna, dar se pare ca nu convine “smecherilor” de la asigura pentru ca e prea multa munca.

Daca ti-a placut articolul vei vrea sa citesti si acest articol: RCA

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *