Programari service auto

service auto
service auto

Toti cei care au flota cred ca au o probema mare cu programarile masinilor service auto. Scriu acest post pentru a va da o solutie simpla la aceasta problema, solutie folosita in multe cazuri si care a dat rezultate bune.

De obice, atunci cand ai o problema cu o masina din flota sunt foarte rare cazurile in care o poti duce la serviceul auto in aceiasi zi. O problema in Romania a fost si va mai fi partea de service, deoarece in anii trecuti s-au vandut mult mai multe masini, iar investitiile in partea de service, care de obicei sunt foarte mari, nu tin pasul cu vanzari de masini noi.

A aparut o lege acum care ne ajuta si care mai rezolva aceasta problema si anume: ne permite sa mergem in garantie la orice service auto cu masina cu conditia ca acel service auto sa respecte regulile reviziei impuse de producator.

Pentru orice fel de problama insa, iar cei care au flota si stiu ca masinile nu pot sta, daca suni la service iti vor da o programare de intrare in service peste cel putin o saptamina. Asta te obliga ori sa programezi dinainte intrarea in service, ceea e aprope imposibil de foarte multe ori ori sa astepti cu masina pe bara, ori sa faci improvizatii.

Niciuna din cele 3 variante nu este foarte ok asa ca eu aplicam alta varianta pentru a nu tine masinile pe dreapta.
Tinand cont ca serviceurile auto nu te primesc fara progrmare faceam programare zilnice la ei, rezervam 2 ore in fiecare zi sau odata la 2 zile. In felul acesta aveam programarea, iar daca nu puteam trimite masina atunci convenisem cu ei sa ii sun sa o anulez.

Bineinteles ca, multora dintre service-uri, nu le-a placut la inceput aceasta varianta, dar nu au avut ce face deoarece jucam resecatand regulile lor: faceam programare, numai ca o faceam zilnic, iar dupa o perioada s-au obisnuit, iar eu mi-am rezolvat una dintre cele mai mari probleme de stationare a masinilor din flota. Pina sa gasesc aceasta solutie aveam multe certuri si scandaluri zilnice cu ei si ajunsesem la un moment dat sa scot masinile din garantie.

Un articol util pentru tine e si acesta, de acee te sfatuiesc sa-l citesti: Service-ul si reparatii auto

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

0 comentarii la „Programari service auto

  • august 9, 2013 la 9:11 am
    Permalink

    Harta retailerilor internationali e un link intrerupt acum…

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *