DepoziteEchipamente pentru logisticaLogisticaSupply Chain

Proceduri, cum sa lucrezi cu ele daca esti angajat

Ceea ce o sa-ti spun in acest articol e pentru tine ca angajat intr-o companie. In orice fel de companie ai lucra, de stat sau privata, a lucra cu proceduri este un lucru esential. Toate companiile au proceduri si cand spun asta ma refer la proceduri formale sau informale. procedurile formale sunt cele scrise si care sunt transmise in companie conform regulilor interne. Cele informale sunt cele care exista, dar fara a fi scrise. Orice companie are proceduri, iar daxa ele sunt informale ar trebui sa fie formalizate.

Astea ajuta compania sa standardizeze lucrurile si modul in care se executa un anume proces. O procedura ar trebui sa fie scrisa dupa ceea ce se intampla fizic in acel proces. Iar cand procesul se modifica ar trebui sa se modifice si procedura. La companiile care au proceduri scrise exista posibilitatea sa se modifice procesul, dar procedura sa nu se modifice. Eu le recomand acelor companii care nu fac asta sa desemneze un om care sa se ocupe de aceste chestii.

Am facut un preambul un pic mai lung ca sa intelegi despre ce e vorba, dar eu nu despre asta vroiam sa-ti vorbesc in articolul asta. as vrea sa-ti atrag atentie, tie, ca angahjat intr=o companie, asupra unei chestii pe care nu o faci,

Ce ar trebui sa faci ca angajat cu procedurile

Sa le semnezi ca a luat la cunostiinta si sa le si executi. Asta se intampla cu procedurile din companie care sunt transmise angajatilor. Pe langa asta ar trebui sa ai si tu o copie a procedurilor pe care le-ai semnat. Si sa-ti faci un dosar cu ele. Din mai multe motive ar trebui sa ai acest dosar:

  • primul motiv ar fi ca sa le poti consulta cand ai nevoie sa vezi daca executi corect sau nu acel proces.
  • al doilea motiv este a te asiguri ca ceea ce ai semnat nu va fi modificat fara ca tu sa stii despre asta.

De ce s-ar intampla asta? Adica de ce ar modifica cineva o procedura deja semnata de tine? Pentru ca e posibil ca procedurile sa aiba erori, adica cel care a creat-o sa fi scapat niste aspecte importante. Datorita acelor scapari e posibil sa se intample lucruri nasoale. Cand oamenii se vad pusi in fata unei chestii nasoale si ar trebui sa raspunda pentru asta, de obicei, cauta cai de scapare. Iar asta poate fi una dintre ele. Sa modifice o procedura deja semnata astfel incat vina sa se duca catre cel care a semnat procedura. Uneori e mai usor si mai simplu ca problemele sa se rezolve astfel.

Daca tu ai o copie a procdurii e usor sa dovedesti ca tu ai respectat procedura si ca vina nu e a ta. De ce? Pentru ca cel care modifica procedura nu poate modifica exemplarul pe care il ai tu si care e semnat de toti sefii. In felul asta te-ai protejat de eventualele chestii nasoale.

Iti reocmand procedura de receptiie marfa: https://logistic-specialist.com/produs/procedura-receptie-si-verificare-marfa/

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *