Logistica

Procedura sau rezultat

procedura
procedura

Am fost intrebat saptamina trecuta de un director general al unei companii daca pe mine ma intereseaza mai mult procedura sau rezultatul.

Invariabil am raspuns: “Rezultat prin procedura ” si mi se pare varianta cea mai buna pe care ar trebui sa o urmam. Rezultatul fara procedura este, de obicei, un rezultat care nu poate fi replicat si este, tot de obicei, o intimplare fericita.

Rezultatul fara procedura – o greseala mare

In foarte multe companii mici se urmaresc rezultatele fara sa fie interesati de formalizarea procedurii prin care se obtine acest rezultat. O procedura iti da garantia obtinerii de fiecare data a rezultatului. In cazul asta rezultatul este independent de omul care executa procedura. Asta reduce dependenta de oameni a companiei si permite adaptarea rapida a unui nou venit.

Si in companiile mici rezultatele sustenabile si replicabile se obtin tot prin proceduri. Chiar daca acele proceduri nu sunt formalizate si in formate standard.  Exista insa si cazuri, destul de multe, in care procedurile nu sunt respectate sau sunt prost create. De accea nu se obtine rezultatul scontat, iar asta demoralizeaza atat managementul cat si executantii.

Pentru a obtine de fiecare data rezultat prin procedura mai enevoie de inca un ingredient: disciplina. Disciplina si controlul te asigura ca procedura este respectata, iar o procedurare buna si respectata te va duce tot timpul la rezultat.

In cazul asta e bine sa puteti replica rezultatele oricand si sa nu mai fiti dependenti de oameni. Adica va permite sa vedeti ce au facut acei oameni pentru a obtine rezultatele respective. Astfel puteti scrie un set de reguli care sa fie urmate de toti omenii din companie care doresc sa otina aceleasi rezultate. Nu va fi usor dar asta va asigura continuitate si replicabilitate a actiunilor in firma.

Tu ce crezi?

Daca nu ai inca procedurate actiunile care duc la rezultate noi te putem ajuta sa le procedurezi. Pentru asta mai pierde 3 minute din viata ta profesionala si citeste acest articol in care iti explicam cum te putem ajuta.

Rezultatele se pot obtine sporadic ca urmare a unor actiuni sporadice sau se pot obtne oranizat ca urmare a unor operatiuni procedurate.Varianta a doua este de preferat pentru ca va asigura posibilitatea de replicare a rezultatelor.

Noi te putem ajuta sa pocedurezi acolo unde e cazul si sa poti replica rezultatele. Tot ce tebuie sa faci este sa ne contactezi. Un specialist se va deplasa la sediul dumneavoastra si va ajuta in astfel de probleme.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *