Probleme service cu masina

Probleme service cu masina – cred ca toti ati avut probleme atunci cand ati luat o masina.

Daca citesti articolul pana la final o sa fli urmatoarele:

  • un exemplu de problema si raspunsurile celor de la service
  • cum ar trebui sa rezolvi problema

Un exemplu de problema la service

Cand ai probleme service cu masina de obicei pui mana pe telefon si intrebi un prieten. Asa a facut si un amic de al meu care m-a sunat sa ma intrebe de o problema. Are o masina din grupul VAG cumparata acum 2 ani de la reprezentanta. Masina e inca in garantie.

Dupa 2 ani, a fost cu ea la service si a reclamat ca miroase ciudat in masina cad porneste aerul conditionat. Mirosul era, din descrierea lui unul de umezeala si  mucegai.

S-a dus la service la garantie si cei de acolo i-au spus……ca e normal mirosul sa nu isi faca griji pentru ca toate masinile fac asta dupa un timp.

Halucinant?

Daca ai probleme service cu masina si te duci si auzi un astfel de raspuns halucinant trebuie sa incepi sa iti pui semne de intrebare. Bineinteles ca nu e normal un astfel de miros. Sistemul de aer conditionat are 2 schimbatoare de caldura: unul in fata radiatorului si altul in bord (sub bord). Cel de sub bord are rolul de raci aerul atunci cand aerul trece prin el si intra in habitaclu.

Datorita faptului ca schimbatorul de caldura (vorbesc de cel din bord acum) e mai rece si aerul care trece prin el e mai cald, pe suprafata lui se face condens. Vaporii de apa din aerul cald condenseaza pe suprafetele mai reci. Apa acea este colectata si printr-un furtun si este evacuata sub masina.

De aceea, cand stationati cu masina in zilele calcuraose o sa vedeti pata de apa sub masina.

Datorita faptului ca se strange apa, daca nu au ceva substante pe schimbatorul de caldura care sa impiedice formarea mucegaiurilor, acestea incep sa se dezvolte si astfel apare acel miros. 

Aparitia de mucegaiuri si a mirosului e o problema pentru ca duce la aparitia de alergii respiratorii.

Cum se rezolva astfel de probleme service

Rezolvarea nu e simpla, iar in functie de masina poate fi o bataie mare de cap. Se poate incerca sa dati cu substante pe filtru de aer (filtru de polen), sunt niste spraiuri speciale care reduc formarea mucegaiurilor. Daca nu functioneaza trebuie desfacut si curatat schimbatorul de caldura. Asta, in functie de masina poate fi o bataie mare de cap si e necesara ceva manopera.

Ca sa rezolvi problema trebuie sa insisti la service sa dea cu spray si sa curete daca mirosul persista. Ei evita astfel de lucrari pentru ca, daca nu au oameni buni, la desfacere se rup clipsuri de la plastice. Va recomand ca la orice desfacere de plastice de pe masina sa stati langa ei pentru ca se rup clipsuri si nu se mai prind bine plasticele. In timp vor incepe sa scartaie.

In cazul amicului meu trebuia sa insiste si mai trebuia sa faca ceva ce va sfatuiesc sa faceti in orice astfel de cazuri. Cereti-le, cand spun ca e normal ceea ce ati reclamat voi, sa scrie in fisa de iesire din service ca mirosul de mucegai e normal. in 99% din cazuri nu vor face asta.

Daca fac asta isi recunosc incompetenta si aveti si dovada ca sa mergeti mai departe (la sefii lor sau in instanta).

Daca ti-a placut articolul asta te rog sa-l citesti si pe urmatorul: Sfaturi de iarna

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *