Povesti de business-Despre stocuri

O discutie actuala oricand in Romania este cea despre stocuri deoarece foarte multe companii sunt suprastocate. Sunt foarte multe companii care nu calculeaza corect sau nu calculeaza deloc anumiti parametri de stoc astfel incat stocurile sa fie mantinute intre valori optime.

O alta problema este ca nu stiu cat anume trebuiesc tinute produsele pe stoc si cand trebuie sa incepi sa desfasori actiuni concentrate pentru a scapa de acele produse care sunt pe stoc de prea mult timp. Toate aceste lucruri se pot calcula matematic si se pot urmari eficient daca ai setat corect indicatorii de performanta si parametri de urmarire a stocurilor.

In filmul urmator va spun o poveste de business din seria de povesti de business legata de un client care avea produse pe stoc de …..12 ani. Si le tinea acolo pentru ca….nu le mai putea vinde in profit.

Atunci cand vanzarile merg bine si cand banii vin cu nemiluita poate ca astfel de lucruri nu sunt importante, dar trebuie sa retii ca banii astia daca sunt salvati merg direct in profit. Trebuie sa retii ca banii astia ar trebui folositi pentru dezvoltare de business si nu sa ramana blocati in stocuri.

In foarte multe cazuri astfel de chestii se intampla pentru ca oamenii nu dau atentie unor detalii importante din businessul lor, datorita faptului ca instrumentele de control nu sunt corecte sau nu sunt setate corect. Uneori e bine ca cineva din afara companiei sa vina si sa se uite pe astfel de lucruri pentru ca, de obicei, are o alta viziune asupra lucrurilor.

Te las sa vezi filmul, sa-l trimiti si colegilor tai care ti s-a parut interesant si sa ramai in continuare sa vezi filmele pe care le fac pentru ca la final trgem concluzii utile.

Filmul il poti accesa in continuare si te poti abona si la canalul meu de youtube ca sa fii primul care alfa cand postez ceva acolo.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *