Povesti de business despre consumul de combustibil

consumul de combustibil
consumul de combustibil

In filmul asta am sa va povestesc despre consumul de combustibil si cum o experienta de la unul din clientii mei mi-a dat o lectie importanta de business, o lectie elementara, dar importanta.

Poate ca ceea ce va povestesc in filmul asta o sa vi se para de domeniul unei povesti sau a unui basm, dar e absolut real si mi s-a intamplat la unul din clientii mei . Dupa intamplarea asta am redefinit modul in care eu fac consultanta si modul in care discut cu clientii si incerc sa aflu durerile lor.

Ideea principala este ca trebuie sa verifici ca cele mai elementare chestii sunt cunsocute si ca se fac inainte de a trece peste ele si de a le bifa ca normalitate. In foarte multe cazuri lucrurile simple si elementare (gen cum se calculeaza consumul de combustibil) stau la baza unor costuri mari si daca crezi ca ele sunt stiute fara a verifica astea e foarte posibili sa elimini din start o posibila problema care incurca finalitatea fericita a unui proces.

In cazul asta din film eu am plecat de la premiza ca toata lumea stie cum se calculeaza consumul de combustibil, iar problema asta mi s-a parut atat de banala si atat de simpla incat nu credeam ca oameni care lucreaza in industrie nu stiu asta (ma refer aici la soferii profesionisti). In principiu calculul de consum de combustibil se poate face in vreo 3 varianta, una mai simpla, iar alte doua mult mai complicate (daca vreti sa vedeti cum se face si care sunt metodele am pe blog un articol despre asta care poate fi citit aici).

Va lasa sa vedeti filmul si va las sa trageti singuri concluziile si sa invatati ceva din asta, eu va spun ca am invatat o lectie importanta din asta:

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *