Pick by light

pick by light
pick by light

In depozitele cu foarte multe sku-uri de dimensiuni mici, gen pharma sau piese auto solutia de pick by light poate fi solutia salvatoare si solutia care va poate reduce costurile.

Prin aceatsa solutie identificarea locatiilor produselor se face rapid si se reduce foarte mult timpul de picking pe comanda.

Sistemul este destul de simplu, asa cum veti vedea si in filmuletul alaturat: pick by light presupune identificare locatiei de picking cu ajutorul unei lumini care se aprinde in dreptul fiecarei locatiii din care trebuiesc luate produse (ordinea de pickuire a produselor nu este importanta), iar un display numeric aflat langa butonul luminos indica cate produse trebuiesc luate din acea locatie. Confirmarea pickingului din fiecare locatie se face prin apasare butonului luminos. In mod normal la capatul randului mai exista un bec care se stinge automat daca toate locatiile de picking de pe rand au fost confirmate. Sunt mai multe varianate constructive, cea prezentata fiind una dintre ele.

Astfel de siteme putem monta si in Romania, iar noi va putem ajuta in cazul in care doriti un astfel de sistem.

Avanatajele unui astfel de sistem fata de un sistem clasic pot fi: viteza de picking care este mult mai mare decat la sistemul clasic, acuratetea pickingului sporita atunci cand este vorba de produse mici si asemanatoare, in sepcial, solicitatre mai mica a personalului si a atentiei omului ceea ce duce la o productivitate mai mare etc.

Implementarea unui astfel de sistem costa ceva si de aceea trebuie facuta o analiza inainte pentur a se vedea daca aduce beneficii sau nu si daca se preteaza pentru activitatea dumneavoastra logistica. O astfel de analiza o puteti face apeland la ajutorul nostru, iar analiza trebuia sa va arate, la final care este ROI-ul pe care il obtineti fata de sistemul actual de pickig.

WebWMS solutia gratuita de WMS este gandita sa lucreze cu astfel de siteme si se poate integra cu orice sistem pick by light bin piata.

 

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *