Organigrama departamentului

De foarte multe ori un manager trebuie sa faca organigrama departamentului. In anumite situatii managerul ar trebui sa stie si cam cum ar trebui sa arate organigrama departamentului lui si sa si foloseasca un soft care sa faca organigrama.

Din acest articol vei afla urmatoarele:

  • cum arata organigrama departamentului de supply chain (o versiune nu foarte detaliata)
  • ce soft iti recomanda sa folosesti pentru a crea organigrama departamentului

Cum arata organigrama departamentului de supply chain

Organigrama departamentului de supply chain este una dintre cele mai stufoase din organizatie. In principal in departametul de supply chain intra logistica, achizitii, customer satisfaction si alte departamente suport pe care nu le vrea nimeni si care sunt bagate la supply chain.

In departamentul de logistica gasim de obicei: departamentul. de transport, departamentul de distributie, departamentul de depozitare si managementul de flota.

In companiile mici anumite functii e posibil sa lipseasca si atunci ele sunt comasate cu alte functii: de exemplu achizitorul face si partea de transport, sau seful de depozit si partea de distributie si eventual flota etc.

Regula este ca atunci cand lipseste o pozitie din organigrama ea sa fie preluata de o pozitie superioara. De foarte multe ori se intampla ca pozitie sa fie preluata de cineva de pe verticala sau de o pozitie inferioara. De ex: in anumite companii directorul de vanzari sau financiar se ocupa si de logistica.

Am schitat in acest fisier o organigrama a unui departament de supply chain: Organigrama departamentului supply chain

Soft gratuit pentru a crea organigrama departamentului

Exista mai multe softuri cu ajutorul carora poti crea organigrama. De-a lungul timpului am folosit multe, dar mi-a placut in mod deosebit urmatorul soft (citeste pana la capat ca sa vezi linkul).

Mi-a placut in mod special pentru ca are un wizard care te ajuta sa construiesti organigrama. De asemenea, mi-a placut pentru ca e foarte usor de folosit si foarte intuitiv. Cred ca este cel mai usor astfel de soft pe care l-am folosit.

De asemeena, e gratuit si e online, deci poate fi folosit de pe orice fel de device. Nu am gasit in varianta gratuita si online limitari ale softului, dar daca ai gasit lasa un comentariu.

Dupa ce iti creezi organigrama softul te lasa sa o exporti in format powerpoint sau .pdf.

Softul poate fi accesat aici: Soft gratuit pentru creat organigrama

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *