Optiunea de a alege in transport de marfa

transport de marfa
transport de marfa

Optiunea de a alege cursa atunci cand faci transport de marfa international este, de foarte multe ori un lux. Aceasta optiune nu cade din cer ca ploaia, iar daca vreti sa o aveti va trebui sa o creati.

In acest articol vei citi informatii utile despre:

  • ce inseamna optiunea de a alege cand faci transport de marfa
  • cum rezolci problema in mod practic
  • cu ce te ajuta daca optiunea de a alege in transport de marfa

Ce insemna optiunea de a alege cand faci transport de marfa interanational?

Optiunea de a alege cand faci tranport de marfa este optiunea de a avea avea mai multe posibile curse. Te ajuta sa  incarci masina cat mai aproape de punctul de descarcare (asta inseamna kilometri de dislocare putini). Asa cum ziceam asta nu cade din cer si trebuie sa o creati.

Pentru a crea aceast optiune trebuie ca sa aveti cat mai multi clienti care sa stie din timp ca veti avea o masina in zona, disponibila. Pentru asta trebuie sa aveti clientii potentiali pe care sa-i informati cu regularitate despre disponibilitatea masinilor.

Chestiunea asta se rezolva punand dispecerii sau agentii de vanzari sa va gaseasca posibili clienti in zona care doriti sa o dezvoltati. De obicei ii gasiti pe google (pe potentialii cleinti) si le luati adresa de email si apoi ii bagati in softul de tirmis emailuri (o sa discut de el intr-un articol viitor).

Cum te ajuta optiunea de a alege in transport de marfa

Al doilea pas este sa ii informati zilnic pe clienti cu masinile care urmeaza sa fie disponibile cu cat mai mult timp inainte de descarcare (de obicei 2 zile sunt suficiente). Pe masura ce clientii primesc aceste informari ei vad ca aveti regulat masini disponibile in zona. In acest fel, in timp, vor incepe sa apara oferte pentru incarcarea acleor masini, oferte care va dau posibilitatea sa alegeti ce transport de marfa alegeti din cele disponibile

Aceasta psibilitate de a alege va duce intr-un termen de catea luni la posibilitatea de a mari pretul mediu deoarece aveti pisibilitatea de a alege tot timpul cel mai bun pret si cea mai buna zona de descarcare din cele disponibile, iar efectele se vor vedea in termen relativ scurt (maxim 3 luni).

Daca lucrezi in transport vei vrea sa citesti si acel articol: Cum sa profitabilizezi o afacere de transport

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

One thought on “Optiunea de a alege in transport de marfa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *