Optimizare transport 2

optimizare transport
optimizare transport

O sa discut aici despre o alta posibilitate de a face optimizare transport pentru companiile de transport international. O sa citesti de despre:

cum poti face un pas suplimentar in procesul de optimizare transport;

  • de ce a lucra cu casele de expeditie nu este cea mai buna varianta de optimizare si profitabilizare a transportului
  • cum ar fi bine sa iesi din aceata ecuatie si sa iti maresti profitabilitatea in transport;
  • efectele scurtcircuitarii casei de expeditie

Foarte multe companii de transport lucreaza cu case de exeditii. Au inceput sa lucreze fie direct, fie prin intermediul burselor de transport. Simplu fapt ca lucrati cu casele de expeditie va da posibilitatea sa va optimizati transportul. Asta va duce si la un grad mai mare de profitabilizare a companiei.

Cum pot face un pas suplimentar in procesul de optimizare transport?

Simplu fapt ca exista o casa de expeditie inseamna ca exista un client in spatele casei de expeditie. Acest client plateste un pret suficient de mare astfel incat casa de expeditie sa va plateasca pe voi si sa le ramana si lor un 10-15%.

In procesul de optimizare transport trebuie sa incercati sa scurtcircuitati casa de expeditii si sa mergeti direct la client. Bineinteles ca asta vine si cu niste riscuri, dar in transportul international aceste riscuri sunt diminuate mult. Asta se intampla deoarece nu exista un contract de transport cu case de expeditii care sa aiba astfel de clauze.

Efectele scurtcircuitarii casei de expeditii

Scurtcirucitarea casei de expeditie are ca efect imediat pentru voi marirea pretului. Puteti pune lejer 7-8% peste pretul pe care ti-l plateste casa de expeditie si sa ofertezi direct clientului. Avantajul clientului este ca va avea aceiasi calitate pe cursa respectiva (pentru ca in ambele cazuri tot tu faci transportul). tot el va avea avantajul va plati mai putin pentru transport. In felul asta se face optimizare transport si la voi si la clientul final (clientul casei de expeditii).

Bineinteles ca trebuie ales cu grija clientul pentru a nu mari riscul financiar asociat cu efectuarea transportului si pentru a-l putea deservi in conditii bune. Pentru a ace asta trebuia sa aveti datele de contact ale clientului. Operatia asta e simpla pentru ca, de obicei aveti acces la documentele lui de transport iar de acolo puteti ua informatii utile.

Dezavantaje

Ca orice alta actiune are si dezavantaje. Unul dintre ele este ca daca afla casa de expeditii in mod cert va suspenda a va mai da curse de transport. In mode cet asta va implica si un risc financiar mai mare decat in cazul colaborarii cu casa de expeditii internationala.

Un alt dezavantaj este acela ca clientul final va avea mai multa batie de cap gestionanad mai multi transportatori. De obicei asta nu se intampla cand lucreaza cu o casa de expeditii si casa de expeditii preia bataia asta de cap.

Daca lucrezi in transport vei vrea sa citesti si acel articol: Cum sa profitabilizezi o afacere de transport

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *