Mediu si ambalajele produselor – se lasa cu amenzi

ambalajele produselor
ambalajele produselor

Daca sunteti producatori sau importatori trebuie sa faceti niste declaratii care privesc ambalajele produselor (este o obligatie a producatorului, dar importatorul este asociat producatorului in cazul asta).

Trebuie declarat tot la nivelul ambalajelor produselor: ambalaj primar, secundar si tertiar, in asta intrand: paletul ca deseu de lemn, folia cu care e infoliat paletul, cutia de carton a baxului, daca e cazul despartitoarele de carton dintre straturile paletului si coltarele de carton, hartia/cutia in care e introdus produsul, folia de aluminiu sau plasticul in care e ambalat produsul etc.

Totul trebuie declarat de ceva timp pe niste formulare speciale la cei de la mediu, trebuie facut, suplimentar un contract cu o firma de reciclare care sa va ajute sa colectati aceste ambalaje din piata. In cazul in care nu sunt declarate corect ambalajele produselor si o sa aveti control de la mediu (vor veni peste voi chiar daca ati scapat pina acum) se fac corectii de sume si fiecare kilogram de ambalaj se taxeaza cu 2 ron pe kg pe ultimii 5 ani sau pe perioada cat nu a fost declarat.

Sumele se ridica la citeva sute de mii de euro asa ca ar fi bine sa incepeti sa declarati, daca deja nu faceti asta.

Ambalajele produselor – softuri care te ajuta sa tii evidenta usor

WebWMS softul gratuit de WMS este o solutie care va permite sa tineti evidenta la ambalajele produselor pe ambalaj primar, ambalaj secundar si ambalaj tertiar. Din WebWMS puteti genera direct rapoartele cu privire la ambalajele produselor cu doar cateva clickuri.

Daca vrei sa aveti viata usoara si sa nu muncitit foarte mult cu aceste raportari catr emediu privind ambalajele produselor o solutie software de genul acesta va poate ajuta extrem de mult.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *