Masini, reparatii si dealeri autorizati

masini
masini

Vin cu o veste buna catre toata lumea: nu mai suntem obligati sa reparam masinile la service-urile reprezentanta pentru a ne putea pastra garantia la masini.

A intrat in vigoare cu 1 iunie 2010 REGULAMENTUL (UE) NR. 330/2010 AL COMISIEI din 20 aprilie 2010 care vine in completarea Regulamentului 461/2010 referitor la regulile de concurenta din domeniul autovehiculelor si referire la eventuala situatie in care garantia producatorului fata de cumparator este conditionata de obligatia ca utilizatorul final saefectueze lucrarile de reparatii si intretinere ce NU sunt acoperite de garantie, numai in cadrul retelelor de reparatii autorizate. Dar, in continuare,  producatorii sunt indreptatiti sa solicite ca reparatiile acoperite de garantie – si platite de catre producator – sa fie realizate in cadrul retelei de reparatori autorizati.

Cu alte cuvinte,  garantia asupra vehiculului se va pastra si in cazul in care se executa lucrari de reparatie si intretinere in afara retelei de serviceuri autorizate cu conditia ca aceste operatii (inclusiv piesele de schimb aferente) sa NU fi fost prevazute ca fiind acoperite de garantie, atata vreme cat au fost respectate indicatiile producatorului privind calitatea pieselor de schimb si a materialelor utilizate, precum si metodologia de lucru.

Regulametul integral in gasiti aici:

https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:102:0001:0007:RO:PDF.

Succes la negocieri pentru reduceri de costuri!

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *