LogisticaManagement

Manager de logistica

Ai nevoie de un manager de logistica de top sau de unul mediu? Grea intrebare. Daca ai ales unul de top, pentru ca sa spunem ai nevoie de asa ceva, cat timp il tii? Daca o sa citesti articolul pana la final vei afla urmatoarele:

  • manager de logistica cu salariu mare – utilizate sau nu
  • solutia consultant – o solutie buna

Discutam aici doar de manger de logistica, pentru ca asta este subiectul care ne arde pe noi.

De obicei, in logistica, ai probleme care pot fi rezolvate intr-o perioada de timp definita, 6-10 luni in functie de gravitatea problemelor.

Un manager de logistica bun in 6-10 luni rezolva 90% din problemele logisticii tale. Asta daca nu are interes sa traga de timp ca sa-i curga salariul. Si, daca bineinteles este sustinut.

Dupa ce a setat toate activitatile, fluxurile si a pus la punct toate procedurile lucrurile functioneaza  70% din inertie. Desigura ca dupa ce oamenii s-au obisnuit cu ritmul de lucru si cu cerintele, .

Manager cu salariu mare-utilitate sau nu

Iti mai trebuie un astfel de manager dupa acea perioada? Adica, ma refer la un manager de top care iti cere un salariu lunar de 3000 -4000 de euro? Cred ca de multe ori ti-ai pus si tu aceasta intrebare. De ce sa nu pui unul, in locul lui, care sa fie mediu ca si nivel de pregatire si bani? Asta ar insemna ca trebuie sa fie axat mai mult pe supervizare si control pentru ca, asta iti trebuie.

Dar ce faci cu managerul de logistica de top dupa ce iti dai seama cu nu iti mai trebuie? Incerci sa-i faci viata amara ca sa plece el? sau nu-i mai maresti salariul la urmatoarea negociere ca poate, poate o pleca.

Daca s-a indragostit de organizatia ta?:)

Daca pleaca ce faci data viitoare cand vei mai avea nevoie de el? Pentru ca, s-ar putea sa mai ai nevoie. asta ne spune experienta, de obicei apar noi perioade in care e nevoie de un manager bun.

E mai simplu sa iei un consultant care a fost manager de logistica de top si care e disponbil cand ai nevoie de el. Cu el care poti negocia un contract e o perioda definita de timp Atunci cand ai nevoie de el sa-l soliciti din nou, fara a avea riscul ca se ” indragosteste” de organizatia ta?

E o varianta interesanta nu?

Vezi aici serviciile de consultanta logistica

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

3 comentarii la „Manager de logistica

  • Va salut. De data aceasta ati vorbit si in favoarea mea…:) Cu asta ma ocup. Preiau managementul companiilor, schimb “profilul” trendului si plec. Compania mai apeleaza la mine cam 1 luna pe an pentru a mai “retusa” cate ceva. Dar 10 luni mi se pare mult ca o unitate de logistica sa poata fi “asezata” de catre un manager. Numai daca nu avem de-a face cu o companie cu peste peste 200 masini. Atunci poate dura aproape un an.

    Răspunde
    • Cand am vorbit contra dumneavoastra? Cred ca niciodata. 🙂 Schimbarea trendului, cum ii spuneti, poate dura si mai mult pentru ca depinde de multi factori printre care si marimea companiei, calitatea oamenilor, serviciile, gradul de dependenta de oameni etc. Uneori dureaza si mai putin de 10 luni daca oamenii au atitudinea corecta.

      Răspunde
  • Este un articol reluat, deoarece l-am intalnit si anul trect ca subiect de discutie. Este posibil sa fie o solutie consultantul dar asta depinde de resursa umana existenta si de gradul de responsabilitate al angajatilor.
    Este deasemenea foarte probabil ca la un moment dat, cosultantul sa se transforme doar in agent constatator daca lucururile din cadrul organizatiei nu se misca in directia potrivita.
    Opinia mea este ca omul sfinteste locul.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *