Licentiere masini sub 3.5 tone

De curand alesii nostri au adoptat o ordonanta de urgenta de urgenta prin care se specifica ca masinile cu sarcina sub 3.5 tone, dar mai mare de 2.4 tone si microbuzele cu mai 9 locuri pe scaune (inclusiv al soferului) trebuiesc licentiate. Adica, cam tot ce misca pe sosele si transporta marfa, parsoane sau alte transporturi speciale.

O astfel de reglementare nu exista la nivelul UE, iar aceste masini trebuiesc licentiate doar pentru transportul in Romania, pentru transportul international nu exista o astfel de licenta.

Ne place sau nu, se pare ca cineva testeaza limitele transportatorilor. Ordonanta de urgenta in integralitatea ei o gasiti aici: Modificare ordonanta transport.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

8 comentarii la „Licentiere masini sub 3.5 tone

 • martie 11, 2013 la 2:24 pm
  Permalink

  Vorbim despre SARCINA UTILA sau despre MASA TOTALA MAXIM AUTORIZATA?

  Răspunde
 • martie 11, 2013 la 5:32 pm
  Permalink

  masa maxima total autorizata, adica cele care nu sunt rinse in licenta acum. cele cu peste 3.5 tone sunt deja licentiate acum.

  Răspunde
 • martie 11, 2013 la 6:17 pm
  Permalink

  Nu stiu sa existe momentan o asemenea reglementare (din pacate nu am reusit sa accesez documentul la care faceti referire). Este posibil sa fie doar o propunere legislativa aberanta (ca multe altele de altfel), insa cu siguranta daca s-ar fi schimbat deja ceva ar fi existat reactii din partea transportatorilor. Suntem cu totii constienti de faptul ca o asemenea decizie ar aduce multe neajunsuri companiilor de transport, in special celor mici si mijlocii. Nu exclud aceasta posibilitate dar pentru a clarifica subiectul oferiti va rog mai multe detalii (numarul ordonantei si data emiterii acesteia de catre Guvern), altfel aceasta informatie poate fi considerata doar un simplu zvon. Va multumesc!

  Răspunde
 • martie 12, 2013 la 9:32 pm
  Permalink

  Buna ziua,
  Stiti cumva de cand intra in vigoare aceasta ordonanta si care ar putea fi cerintele in obtinerea unei licente pentru transport personae(ocazional), la o masina 8+1.
  Va multumesc.

  Răspunde
 • martie 13, 2013 la 6:40 am
  Permalink

  In mod normal la 30 de zile dupa ce a fost publicata in monitorul oficial.

  Răspunde
 • martie 20, 2013 la 3:47 am
  Permalink

  Niste nemernici.am votat schimbarea in bine.o sa ajungem sa ne puna asti pielea pe bat.si dupa cum vad eu sigur o sa trebuiasca si atestatca OUG zice ceva de pregatirea soferilor.niste nemernici.astia de la ISCTR nu aveau ce amenda acu le trebuie si la 2.4tsi au amenzile de o iei cu capu.de ex daca uit atestatul acasa 8000.am depasit programu 7 min 3000si tot asa.prosti sintem noi ca ii lasam sa isi bata joc cum vor ei.nu sintem uniti.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *