Invata Excel

Excel
Excel

Nu stiu daca ai realizat sau nu, dar excel este unul dintre cele mai importante programe pe care angajatii unei companii ar trebui sa-l cunoasca.

Daca ma intrebati pe mine nici nu as angaja oameni ca sa nu aiba cel putin cunostiinte medii de excel. Ar fi proba eliminatorie la angajare pentru anumite pozitii.

Ce inseamna utilizator mediu de excel?

Din punctul meu de vedere mediu inseamna sa stie sa faca sortari si filtre. Sa stie sa aplica functii si sa inteleaga modul de lucru cu functiile (importante sunt IF si Lookup in toate formele lor). De asemenea ar trebui sa stie sa faca pivoti, liste derulante si validari de informatii care pot fi introduse in celule, grafice si macrouri etc….

Daca aveti angajati care nu cunosc excel la nivelul de mai sus sfatul meu este sa faceti ceva ca ei sa-l invete macar la nivelul asta. Excel poate mai mult decat atat astfel:

-poate sa se conecteze la diverse baze de date si sa extraga date de acolo;

-se pot face mici scripturi de programare care sa faca chestiuni care va trebuiesc in mod uzual.

Dar acestea sunt lucruri avansate si nu sunt la indemana tuturor.

In unele companii cu care am lucrat un fisier excel la care am lucrat maxim jumatate de ora  reusea sa salveze 1.5 ore din munca zilnica a unui om. Jumatatea de ora de care vorbeam era pentru a crea fisierul excel. E adevarat ca am avut cazuri de limitare a excelului. Astfel de cazuri omorau computerele datorita multitudinii de calcule pe care trebuiau sa le faca. Totusi, in foarte multe din cazuri fisiere simple cu 2 sau 3 formule pot salva bani si timp pretios.

Ca sa poti rezolva probleme complexe cu excel trebuie sa ai parte si de ceva imaginatie nativa si sa fii suficient de creativ.

Deci, concluzia e una singura: invatati-va angajatii excel deoarece este cea mai simpla metoda de a salva bani si timp.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *