Supply Chain

Intraprenor-ce inseamna

ce inseamna intraprenor
ce inseamna intraprenor

Daca nu ati auzit inca de conceptul asta am sa va explic eu ce inseamna intraprenor. Termenul de duce cu gandul al un tip de antreprenor, dar care are ceva diferit fata de antreperenorul clasic pe care il stim cu totii.

Articolul acesteo sa te lamureasca asupra urmatoarelor aspecte:

  • ce insemana intraprenor;
  • cum ar tebui sa functioneze conceptul asta;

Ce inseamna intraprenor

Antreprenorul este o persoana care detine o afacere. El fiind de obicei cel care da banii, isi asuma riscurile, rezolva problemele in companie si face lucrurile sa mearga. Caracteristic unui astfel de om este ca isi asuma riscurile singur, la fel si meritele, si face totul pe baza cunostiintelor si nivelului lui de experienta sau a echipei de care e inconjurat.

De obicei nu are o droaie de specialisti care sa-l sfatuiasca. De aceea tot ce intreprinde este bazat pe cunostiintele si experienta lui. El are resurse limitate atat la experienta si cunostiinte cat si in ceea ce priveste resursele financiare, umane, de tehnologie sau de kow-how. Si cu toate astea reuseste sa obtina performante mai bune decat competitorii lui care au acces la resurse mai multe si mai diverse. Cu alte cuvinte, un antreprenor si compania lui reusesc sa fie mai eficienti si mai agili decat multinationalele pe care le concureaza.

Cum ar trebui sa functioneze

De aici vine conceptul de intraprenor, adica un antreprenor intr-o companie mare. Pentru cei care le place tehnologia e un fel de masina virtuala pe server, iar comparatia nu e fortata.

Sa va explic: compania iti da anumite resurse limitate, iti da odata cu resursele si putere de decizie si posibilitatea de ati asuma riscuri. Apoi te lasa sa-ti faci treaba cum stii tu mai bine asteptand intr-un interval de timp rezultate. Conceptul de intraprenor ar trebui sa fie unul de succes pentru ca ia ce e mai bun din cele 2 lumi,:

-structurarea multinationala si

-agilitatea si llibertatea intraprenoriala.

Un intraprenor ar trebui sa aiba tot timpul rate de succes mai mari decat un antreprenor pentru ca beneficiaza de niste avantaje suplimentare:

-brand companie,

-bonitate companie mama,

-acces la piate si know-how gratuit si accesibil oricand si poate cel mai important:

-mentorat si retete de succes sau insucces. Adica are mult mai usor acces la ceea ce a mers in trecut si ce nu putand sa invete din acea experienta).

Cam ala asta se rezuma conceptul de intraprenor. El este vehiculat de ceva ani in multinationalele care doresc sa aduca agilitatea si responsabilitatea unui antreprenor in anumite departamente care pot functiona oarecum independent.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l dai si prietenilor tai. De asemenea, te invit sa-l citesti si pe acesta: Inside sales – o noua strategie de business

Sper ca te-amm lamurit ce inseamna antreprenor site invit sa intri si sa citesti regulatarticolele mele. Sunt interesante si in dezvaluie lucruri noi si care te ajuta in viata ta profesionala.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *