Depozite

Imprimante de cod de bara

Pentru a putea printa coduri de bara e recomandat sa folosesti imprimante de cod de bara. Codurile de bara pot fi imprimante pe mai multe tipuri de suport, cel mai intalnit si utilizat fiind etichetele autoadezive.

Daca o sa citesti pana la final articolul iti vei imbogati cunostiintele astfel:

  • La ce sunt folosite imprimantele de cod de bara;
  • ce tehnologie folosesc pentru a printa aceste imprimante; O sa afli ce e WAX si WAX RESIN.

La ce sunt folosite imprimantele de cod de bara

Imprimantele de cod de bara sunt special create pentru a printa pe etichete autocolante de diverse dimensiuni si fabricate sin diverse matariale. Pentru a printa coduri de bare pe hartie se poate folosi si o imprimanta normala cu jet de cerneala sau cu laser. Persistenta acestor coduri de bara nu este atat de mare. Cand vorbesc de persistenta ma refer la rezistenta in timp a cernelei si a suportului sstfel incat sa asigure citirea codului de bare.

Pe langa faptul ca imprimantele speciale de coduri de bara folosesc o cerneala mai persistenta ele asigura si o viteza de imprimare ridicata. De asemeena asigura o eficienta sporita fata de imprimantele normale cu cerneala sau cu jet.

Ce tehnologie folosesc pentru a printa aceste imprimante de cod de bara

De obicei, la imprimantele profesionale de etichete autoadezive (etichetele pe care se tiparesc in mod normal codurile de bare). Transferul cernelei pe hartie se face termic si se foloseste un ribon cu banda, de obicei de culoare neagra.

Transferul termic se poate realiza pe hartie cu ceara (WAX). Pentru printarea pe plastic se foloseste ceara cu o rasina speciala (WAX+RESIN). Pentru printarea pe etichete din plastic care trebuie sa reziste la solicitiari mecanice sau etichete speciale se foloseste o rasina speciala (RESIN) care poate rezista conditiilor de lucru.

De obicei astfel de etichete sunt rezistente la actionea factorilor de mediu, inclusiv apa. Codul de bara nefiind afectat de contactul cu apa, asa cum se poate intampla la printarea pe hartie.

De obicei, dupa consumarea ribonului se recomanda inlocuirea lui, dar sunt companii care il refolosesc.

Mai jos aveti un desen care explica cum se desfasoara procesul de transfer termic:

imprimanta coduri de bara
imprimanta coduri de bara

Daca aveti nevoie de astfel de produse va rog sa ne contactati si va recomandam un furnizor. Aceste produse pot fi folosite cu un soft WMMS si va recomandam WebWMS-solutia gratuita WMS

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *