Furturi din camioane

Am vazut azi, la tv, o stire in care erau filmati niste indivizi care furau din tiruri in miscare (furturi din camion). Imi venea sa rad cand am vazut stirea deoarece astfel de probleme le traiam in 2003-2005, insa, se pare ca televiziunile abia acum au aflt de ele.

La mometul ala alergam cu masini tunate pe autostrada spre Pitesti cu politisti in masinile noastre pe hotii aia sperand sa-i prindem. La momentul ala tipul astia de hoti erau mai inventivi decat astia pe care i-am vazut la tv: aia aveau BMW-uri, de obicei, cu cutie de viteza automata neaparat si aveau anvolope uzate puse in partea din fata a masinii.

Se lipeau cu masina de spatele camionului, cutia auotmata permitand sa pastreze masina lipita de camion fara prea mari probleme. Stiu asta pentru ca unii pe care i-am urmarit au abandonat un astfel de BMW cand politia a inceput sa traga in ei. Din pacate la mometul de atunci politia nu  avut succes in a prinde sau anihila astfel de clanuri, dar, in schimb am gasit alte solutii de a rezolva problema si de a face camioanele noastre neinteresante pentru ei.

Hotii erau dotati inclusiv cu clesti pentru metal cu ajutorul carora taiau lacatele de pe usi daca acestea erau cumva inchise cu lacat.

Sistemul era acelasi: o masina mergea in fata camionului si il tinea la o viteza constanta iar ceilalti actionau din spate. Am avut cazuri in care soferii i-au vazut si au oprit masina si au fost luati la batatie cu batele. Deci daca ii sfatuiti sa faca asta ar fi bine sa va mai ganditi pentru ca le puneti viata in pericol.

Noi am rezolvat problema la mometul respectiv, iar cine e interesat de rezolvare ma poate contacta si am sa-i spun ce solutii am gasit noi atunci.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

4 comentarii la „Furturi din camioane

 • iunie 13, 2012 la 1:53 pm
  Permalink

  salut…zi-mi si mie cum ati reusit sa ii tineti departe? sunt ff curios…
  merci
  gabi

  Răspunde
 • iunie 13, 2012 la 3:44 pm
  Permalink

  Asa esti tu curios din fire sau o sa-ti foloseasca la ceva infrmatia? Una dintre metode, cea mai costisitoare dintre ele, era montarea de lifturi in spatele camioanelor. Pentru a nu lua din sarcina utila foloseam lifturi doar pe jumatate de usa si blocam astfel usa care se deschidea prima.

  Răspunde
 • iunie 14, 2012 la 3:44 pm
  Permalink

  pai..sunt curios din fire…si cine stie..poate imi va folosi vreodata..:D..
  tare ideea..:D..

  Răspunde
 • iunie 14, 2012 la 8:00 pm
  Permalink

  nici nu te gandisei la ea sunt convins. mie imi pare bine ca am reusit sa-ti trasmit ceea ce stiai deja. ma intreb oare, cei care erau pagubitii la faza asta, cum de nu s-au gandit la asta. e la mintea cocosului doar! sau suntem noi prea destepti? :))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *