Transport si distributie

Furt de motorina – de ce sa ii lasi

Cand auzim de furt de motorina ni se pare ca nu prea e bine. Oare chiar asa sa fie? Daca o sa citesti acest articol pana la final o sa afli urmatoarele:

  • Furt de motorina-de ce sa ii lasi pe soferi sa fure
  • e ok sau nu asa?

Furt de motorina – de ce sa ii lasi pe soferi sa fure

Cand o sa citesti articolul asta o sa crezi ca m-am tacanit, probabil. Dar, citeste-l pe tot si o sa vezi ca nu e asa. Iti ofer si un alt punct de vedere, punct de vedere foarte pertinent. Stiu ca daca discutam despre furt de motorina prima reactie e….. vreau sa stopez asta.

Hai sa iti explic asa, cu cifre cam cum sta treaba. Din experienta mea de pana acum soferii de dube fura cam 100 – 150 de litri pe luna,iar soferii de camion care fac international ajung si la 400 de litri pe luna.

Daca e sa calculam la pretul de la pompa asta ar insemna cam 570-750 de ron pe luna, pentru soferii de dube. Daca are acasa masina pe motorina banii astia ii raman lui. Asta pentru ca nu ii mai cheltuie pe combustibil la masina proprie. Daca vinde motorina aia sa faca si el un “ban cinstit” atunci ii raman intre 300 si 450 de ron pe luna. Asat e considerat de soferi o rotunjire a veniturilor.

Daca ar fi sa le maresti tu salariul cu sumele astea, ar trebui sa mai adaugi si taxele catre stat, adica sumele de mai sus inmultite cu 1.7. Deci la dfinal te-ar costa mai mult decat daca ii lasi sa fure “controlat” motorina. Cam asta zic cifrele si nu eu,

E ok asa?

Sigur ca nu. Chiar daca pare mai ieftin din punct de vedere al costului firmei, asta le spune orecum ca nu controlezi situatia. Asta inseamna ca pot fura si altceva. De exemplu din marfurile clientilor sau sa fure alte bunuri ale companiei.

Finalmente relatia ta cu angjatii trebuie sa fie una cinstita si de o parte si de alta. Daca ei fura si tu te faci ca nu vezi lucrurile vor lua turnuri pe care nu le doresti. E doar o chestiune de timp pana se va intampla.

Deci sfatul meu e sa platiti soferii bine, in concordanta cu munca si rapsunderea lor. Si sa-i apreciati acum pentru ca in viitorul apropiat jobul asta va disaprea. Bucurati-va de ei cat mai puteti!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe rumatorul: Cum iti verifici masinile frigorifice de transport

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *