LogisticaTransport si distributie

Fisier calcul cost pe unitate pe client

Fisier calcul cost pe unitate pe client este un fisier care va permite sa calculati costul pe unitatea de produs distribuita la fiecare client in parte. In felul asta o sa puteti sa stiti cat va costa un produs livrat la fiecare client.

De ce e importat acest fisier calcul cost pe unitate pe client

Bineinteles ca unitatea repsctiva poate fi orice: produs, kilogram, litru, palet etc. Adica unitatea pe care voi o folositi in mod normal in business. In cazul unor anumite afaceri acest calcul este usor de facut, dar in cazul firmelor de distributie acest calcul nu e asa dimplu. De aceea am creat acest fisier, sa va ajute sa faceti acest calcul.

Calculul acestui cost este foarte important deoarece iti poti identifica usor clientii neprofitabili si pe cei proiftabili. In mod normal intr-o companie acest calcul se face pe medie. Lucrul asta insa nu e foarte corect, dar e mai bun decat nimic. Atunci cand calculezi pe medie vei vedea o valoare medie care e foarte posibil sa ascunda costuri mari pe anumiti clienti. Costurile mari pe clienti inseamna profit mic sau poate chiar negativ. Iar asta este foarte rau pentru ca acei clienti mananca din profitabilitatea clientilor “buni”.

Pe de alta parte, fisier calcul cost pe unitate pe client, te ajuta sa legi aceste valori de restul afacerii. Adica de profitabilitate pe client, iar acum poti face asta mult mai acurat decat inainte. Bineinteles ca trebuie sa stii datele din logistica pentru asta, asta e motivul pentru care acest fisier e creat de un om care are epertiza in logistica.

Poti achizitiona fisierul de pe site, de aici: Fisier calcul cost pe client pe unitate de livrare. Exista pe site varianta cu suport din partea noastra si varianta fara suport. Varianta cu suport ofera 1 ora de consultanta online pentru a va invata cum functioneaza fisierul si a va ajuta in utilizarea lui.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Procedura verificare facturi reparatii masini

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *