Fisa de verificare masina

Pentru cei care doriti sa verificati o masina cap coada am creat o fisa de verificare masina. Daca vei citi acest articol pana la final vei afla urmatoarele:

  • ce e cu aceasta fisa de verificare masina
  • cu ce te ajuta aceasta fisa

Ce e cu aceasta fisa de verificare masina

Pentru un client de al meu care avea probleme cu masinile din flota am creat aceasta fisa de verificare masina. Si daca tot am creat-o am zis sa o pun aici ca sa o puteti avea si voi. La flotele care au masini vechi (de obicei mai vechi de 300.000 – 400.000 de km) e recomandat ca macar odata pe an sa faceti o verificare generala.

Daca lucrati cu un service tert, service-ul face doar verificarile si reparatiile pe care le cereti voi. Ei, de obicei rezolva problemele punctual fara sa se mai uite stanga si dreapta. Asta e motivul pentru care o astfel de fisa de verificareeste utila. Le dati fisa asta si fisa ii ghideaza pas cu pas pentru a face verificarile necesare. La final veti avea o imagine completa asupra starii masinii. Adunand informatiile de la toate masinile din flota aveti o informatie asupra starii flotei.

Fisa de verificare este gandita stfel incat sa plece cu verificarile din partea din fata a masinii. Verificarile sunt luate in ordinea fireasca a lor si facut e astfel incat sa diminueze timpul de verificare.

Cu ce te ajuta aceasta fisa

Fisa functioneaza ca un check list pe care mecanicul trebuie sa-l faca. Are rolul de a-l ajuta sa nu uite elemente si sa-l ghideze pentru a face asta organizat.

Mergand organizat dupa fisa timpul se scurteaza. Pentru managerii de flota fisa este foarte utila pentru ca reprezinta o cerere pentru service. Le dai fisa si ei trebuie sa o respecte. Eu am verificat fisa cu unul din cleintii mei si am si masurat timpul necesar efectuarii tuturor verificarilor. Timpul a fost masurat pe un van, pe un turism e posibil sa dureze cu 20% mai putin.

Deci, timpul necesar executarii operatiilor din fisa este de 3-3,5 ore. Asa cum spuneam e timpul necesar verificarii unui van.

Poti descarca fisa de verificare masina de aici: Click pentru a descarca.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Calcul cost pe kilometru

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *