Efectul de buzdugan

buzdugan
buzdugan

Va rog sa nu cautati acest efect la sectiunea logistica a lui google( ­čÖé ), pentru simplu motiv ca el nu exista si o sa pierdeti timpul aiurea. De fapt el nu are nimicde a face cu logistica in mod direct.

Cu totii, cand am fost mici, am citit probabil povesti cu zmei si feti frumosi, cu Ilene cosanzene si regi. Nu stiu citi dintre voi sunteti ca mine, dar eu in mod sigur nu am invatat nimic despre afaceri citind acele povesti, nu mi-a explicat nimeni cum ma pot ajuta acele povesti in viata si in afaceri.  Poate daca mi-ar fi explicat cineva cand eram mic anumite invataminte din povestile alea atunci cand m-am apucat de afaceri lucrurile s-ar fi intimplat altfel.

Era zmeul din povestile copilariei un bun om de marketing si de promovare? Se pare ca da. De fiecare data cand se ducea sa faca o urgie el isi arunca buzduganul ca si vestitor al venirii lui. Si de obicei isi arunca buzduganul langa niste asezari de oameni, pentru ca acel buzdugan mare, cazand, va afecta oamanii  pe toate canalele de perceptie: vizual, auditiv, olfactiv etc. Oamenii fugeau din calea lui si el nu mai cheltuia atata energie sa se lupte cu ei, sa fie ranit etc.

Ce legatura are asta cu business-ul?

De cateva luni urmaresc intrarea unui retailer de haine (H&M) in Romania. Inainte de a intra si-au aruncat buzduganul, adica au facut reclame agresive timp de cateva luni inainte,  iar atunci cand au deschis au amplificat efectul prin alte strategii.

A avut efect?

Parerea mea e ca da, pentu ca vad zilnic multi  oameni in magazinul de la Unirea chiar si la o saptamina si ceva de la deschidere, adica chiar dupa ce a trecut curiozitatea. Comparativ, la celalalt retailer de haine (Zara&Berska) din Unirea, nu prea  e atat de multa lume.

Se pare ca inca suntem sensibili la astfel de lucruri, cu toate ca e inghesuiala ne ducem acolo datorita unui merketing facut bine.

Tu esti sensibil la efectul de buzdugan?

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *