Depozite

Echipamente de scanare coduri de bare cu Android

scaner cu android
scaner cu android

Dupa cum stiti Android este cel mai utilizat sistem de operare pentru terminale mobile, telefoane si tabelete pentru end user.

Adica consumatorul final, cel care o utilizeaza pentru scop personal. Cu toate ca a aparut de ceva vreme si este foarte popular, Android a patruns destul de greu pe piata dispozitivelor portabile industriale, gen scanere de cod de bare.

Un scurt rezumat al acestui articol:

  • dece patrunderea sistemului Android pe piata industriala;
  • cu ce te ajuta sistemul android pe terminalele de logistica;

De ce Android a patrus greu pe piata industriala

Patrunderea asta greoaie a fost data de faptul ca Android a fost gandit ca sistem de operare end use., Adica un sistem care nu permitea impunerea de limitari pe utilizator si nici nu prea lucra foarte bine cu utilizatori multipli.

Ca sa poata fi folosit in mediul industrial una dintre principalele probleme era blocare utilizatorului in a folosi doar anumite aplicatii. Aplicatii neaprobate de catre companie prin politica IT, iar aplicatiile aprobate sa poata utiliza conexiune securizate, gen VPN.

Asta era un dintre principalele probleme cu care se confruntau utilizatorii de Android atunci cand doreau utilizarea dispozitivelor mobile in mediul industial de productie. Lipsa acestor imitari facea ca utilizatorul sa poata instala sau accesa resurse care nu erau dorite a fi accesate. Gen pagini de internet, sau sa instaleze jocuri, sau aplicatii de comunicatie electronica care consumau resursele de roaming de date.

Toate astea au fost rezolvate de o buna bucata de vreme de catre Google incepand cu Android 5, daca nu ma insel. Singura problema nerezolvata este limitarea folosirii resurselor de roamig de catre utilizatorii unor astfle de dispozitive. La o discutie cu un reprezentant al lor mi-a zis ca asta e problema de operator si i-am explicat de ce nu e asa:

-operatorul de telefonie din Romania are un sitem care nu se interfateaza cu cel al operatorului de telefonie din Franta sau Italia. Deci este imposibil sa se puna limitari automate pe resursele de date consumtate in roaming. Daca nu poti face asta din sistemul de operare al device-ului e nu prea o poti face din alta parte. Problema este pregnanta mai ales la transportatorii de marfa si persoane care soferi care opereaza in spatiul UE sau Non-UE.

Rezolvarea problemei

Google a rezolvat toate problemele celelate referitoare la drepturi de utilizare aplicatii, instalare aplicati. A rezolvat astaprin crearea unui mediu secure in interiorul sistemului de operare, mai putin insa problema descrisa mai sus.

Nu am inteles insa foarte bine daca au rezolvat si problema controlului centralizat de la distanta a dispozitivelor. De asemenea controlul softurilor  care se instaleaza si fac update prin intermediul unui server central pentru a usura munca administratorilor de sistem. Asta e util atunci cand sunt necesare modificari pe terminale si update-uri pe terminale pentru a nu fi nevoiti sa ia fiecare terminal in parte si sa faca operatiunile pe el. Daca ai 3 terminale asta nu e o problema, dar daca ai 200 devine o problema delicata.

Concluzie

Cert este ca Google cu Android au facut pasi importanti si deja sistemul de operare a fost a instalat de producatorii de device-uri mobile pe device-urile lor. Asta este o chestiune extrem de importanta pentru ca utilizatorii sunt deja obisnuiti in a lucra cu Android. Asta se intampla datorita faptului ca au telefoane mobile personale. Asta se traduce in a  reduce problemele de adoptie linerente la inceput de lucru cu terminalele industriale.

Terminalele de generetie veche cu multe butoane ii speriau pe noii angajati dintr-un depozit. Daca trainingul privind utilizare era superficial, asta devenea o problema delicata. Angajatul ajungea sa renunte in cele din urma in a mai lucra sau fiind neperformant. Datorit faptului ca e deja obisnuit cu sistemul Android de acasa utilizatorul va fi deja familiarizat. sDatorita faptului ca noile terminale arata ca un telefon mobil problemele de adoptie si adaptare vor fi mult mult diminuate.

Adoptarea Android in mediul industrial pe dispozitivele portabile (gen scanere de coduri de bare) este un mare pas inainte pentru toate industia logistica si in ceea ce priveste gradul de performanta.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmtorul: Coduri de bare pe intelesul tuturor

Sigur iti va placea.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *