Despre implementare soft

Discut din nou despre implementare soft si despre beneficiile pe care ar trebui sa vi le aduca , iar aceste benficii sunt, de fapt, cuantitficabile in bani (ar trebui sa fie asa).

Un scurt rezumat al informatiilor din acest articol:

  • cum modificarea unui proces fizic ca sa corespunda cu  cel din soft a pus in cap un business;
  • un film in care va povestesc mai multe;

Modificarea unui proces fizic pune in cap businesss-ul

E bine sa cuantificati aceste beneficii prin prisma optimizarilor operationale pe care solutia software vi le aduce. Daca aceasta solutie software aduce beneficii operationale. In cazul WMS-ului, daca in procesul de implementare se schimba unul din procesele operationale atunci problema devine delicata si, e foarte posibil, sa va intarzie tot procesul logistic.

Ceea ce nu v-am spus in film este cum s-a intamplat de a fost ingreunat procesul operational la acel client. O sa va descriu aici pe scurt:

-inainte de implementarea WMS fiecare picker se ducea cu o foaie de hartie si pickuia produsele din depozit.

-apoi le aducea si le punea in zona de livrare. Pickerul pleca cu o comanda, comanda care era a unui client. In momentul cand finaliza comanda respectiva totul era finalizat pentru acel client.

Dupa implementarea sistemului WMS s-a decis, pentru “optimizare”, sa se faca o consolidare a comenzilor de picking. Pickingul sa se faca consolidat pe mai multe comenzi odata la comun. Solutia software nu stia multi-order picking asa cum stie WebWMS, pentru ca asata ar fi rezolvat problema.

Dupa efectuarea pickingului comanda respectiva era adusa intr-o zona de deonsolidare. Cineva lua din nou fiecare produs din comanda il scana si il punea in comanda care trebuia.

Beneficii  pe o parte cosmaruri pe alta parte

Operatia de consolidare a adus un plus de viteza procesului de picking, dar operatia de deconsolidare a intarziat extrem de mult procesul de livrare. In acest fel au disparut toate beneficiile de viteza aduse de consolidarea comenzilor la picking. Decizia aceasta de a modifica procesul de picking a facut ca toate operatiunile locgistice de dupa sa fie extrem de mult intarziate. A adus in plus crearea de 2 pozitii noi si 2 locuri de munca noi, care nu existau inainte, acele pozitii de deconsolidare. Pe langa asta costurile cu implementarea au crescut destul de mult.

Este important sa puteti calcula aceste beneficii inca de la inceputul procesului de implementare WMS. Asta, daca nu o puteti face voi, o pot face eu pentru ca am suficienta experienta in consultanta pentru a va ajuta.

Va las sa vedeti filmul, e util si sigur o sa va ajute:

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: WebWMS – management comenzi si optimizare stocuri

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *