Logistica

De ce realitatea augmentata va avea succes in logistica

realitate augmentata
realitate augmentata

Cred una dintre tehnologiile actuale, despre care se vorbeste mult si care e inca la inceputuri, dar care va avea succes in logistica va fi realitatea augmentata.

In acest articol vei citi cum ne poate ajuta realitatea augmentata in logistica, iar articolul este structurat astfel:

  • cum ar ajuta realitatea augmentata in depozit
  • cum ar ajuta realitatea augmentata in transport
  • cum ar ajuta realitatea augmentata in service

Cum ar ajuta realitatea augmentata in depozit

Realitatea augmentata va permite, cu ajutorul unor ochelari ,sa le indice oamenilor din depozit directia catre care sa se depasesze in momentul in care face picking. Totul se intampla in timp real, pe ecranul unor ochelari. Este ca si cum ai avea un sistem gps dar pe care sa-l folosesti in depozit, atunci cand te deplasezi sa faci picking. Indicatiile de orientare iti apar pe ecranul ochelarilor.

De asemenea, realitatea augmentata va fi utila si in momentul cand ajungi la raftul de unde trebuie sa iei produsul. Imaginea lui iti apare pe ochelari inainte de a-l lua pentru a-l putea identifica usor. Imaginea produsului poate fi luata dintr-o baza de date unde exista toate imaginile produselor din depozit.

Asta inseamna ca sistemele WMS vor trebui sa evolueze si vor trebui sa poata stoca si imaginile produsului alaturi de celelalte elemente ale produsului.

Scanarea se va putea face automat cu acei ochelari. Confirmarea punerii numarului corect de produse in cosul de picking va putea fi facute, de asemenea, cu ajutorul ochelarilor. In felul acesta se vor evita greselile de numarare si greselile de identificare a produselor.

Cum ar ajuta realitatea augmentata in transport

Realitatea augmentata in logistica este utila si in transport. Ganditi-va ca marfa va fi aranjata mult mai bine in camion. Soferul (sau stivuitoristului) indicandu-i-se pe ochelari ce paleti ar fi bine sa incarce primii. De asemenea, cum si in ce loc sa-i puna astfel incat sa respecte distributia crecta a greutatilor la incarcare.

De asemenea, la descarcare i se vor indica direct pe ochelari care sunt paletii, sau marfa care trebuie descarcata din acel transport. I se va indica care trebuie lasata la acel cienti, iar confirmarea ca a fost lasata va fi facuta, din nou automat cu ajutorul ochelarilor.

Totul foarte usor si foarte rapid contribuind la reducerea timpilor de incarcare descarcare. De asemenea, evitand surprizele la incarcare, pentru ca stii ce marfa urmeaza sa incarci, o poti vedea dinainte.

Adica, nu ai surprize ca te duci cu camionul sa incarci. Tu stii ca urmeaza sa faci un transport de marfa generala si cand ajungi la incarcat contati ca acel client are un tractor pe care vrea ca tu sa-l incarci in semiremorca.

Cum ar ajuta realitatea augmentata in service

Gaditi-va ca ajunge masina la reparat in service . Pe baza simptomelor mecanicului ii vor aparea pe ochelari ce operatiuni trebuie sa faca.

Va sti ce suruburi trebuie sa desfaca si unde trebuie sa fie atent. In acest fel el facand pasii corecti pentru a diagnostica si repara masina. Verificarea si controlul de calitate se va putea face, de asemenea, de sistem care poate urmari ceea ce a facut mecanicul. Sistemul va urmari daca a facut in ordinea care trebuie, daca a strans suruburile la cuplu etc.

Mai mult, inainte sa se apuce sa desfaca ceva ii pune un scurt film in timp real cum se desface piesa respectiva.

Dupa cum vedeti, in logistica sunt aplicatii multiple pentru realitatea augmentata, tot ce trebuie este ca tehnologia asta sa devina de masa si sa fie accesibila ca pret, iar un intreg sistem se va dezvolta in jurul ei.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *