De ce masinile autonome vor schimba afacerile

In articolul asta as vrea sa va vorbesc despre masinile autonome si modul in care vor schimba viata firmelor. Din articolul asta vei afla urmatoarele:

  • cum masnile autonome vor schimba afacerile firmelor de transport
  • cum masinile autonome vor mari incasarile producatorilor si vor schimba viata noastra.

Cum masinile autonome vor schimba afacerile firmelor de transport

Dupa cum stiti exista mai multe niveluri de conducere autonooma: 5 la numar, iar la ultimul nivel soferul nu mai este implicat in conducerea masinii si nu mai e responsabil. Asta inseamna ca e dor pasager in masina si masina ia toate deciziile. Daca va intrebati daca deja exista nivelul asta de masini autonome, raspunsul este da.

Aceste masini sunt inca in teste, dar vor intra curand in viata noastra.

Ca si firma de transport masinile autonome vor avea avantaje majore:

  • nu mai e nevoie de sofer, ata inseamna ca firmele renunta la  o resursa care va deveni extrem de rara; Chiar daca va fi nevoie de om in masina el nu va mai trebui sa conduca masina. Asta duce la reduceri de costuri si la posibilitatea de a transfera o parte din reducerea de costuri cu soferul la producator. Asta e motivul pentru care sunt asa de interesati si baga atat de multii bani in tehnologia asta;
  • lipsa soferului duce la mai multi bani incasati de firma de transport. Asta se intampla datorita faptului ca soferul trebuie sa respecte timpii de conducere, masina autonoma nu. Asta inseamna mai multi km pe zi, deci mai multe curse lunare, iar asta duce la mai multi bani pentru firmele de transport.
  • Accidente mai putine, asigurari mai mici. Computerul va putea lua decizia mai bine ca un om si va fi conectat cu celelate computere de pe celalate masini autonome. Asta va reduce mult numarul de accidente.

Asa cum vedeti per total firmele de transport vor avea beneficii, sigur nu toate vor intra in buzunarul lor ci vor vrea si producatorii mare parte din beneficiile astea. Astea inseamna ca aceste masini vor fi mai scumpe, asta e motivul pentru care toata lumea baga bani masiv acum.

Cum masinile autonome vor mari incasarile producatorilor si vor schimba viata noastra

Mai sus am discutat de producatorii de camioane, dar, probabil mult vor avea de castigat si producatorii de turisme. In foarte multe cazuri producatorii de camioane sunt si de turisme.

Hai sa vedem de ce.

Unei masini autonome de generatia a 5-a nu ii mai trebuie sofer. Acum, ca sa detii o masina iti trebuie carnet de sofer. Fara nu se poate. Asta inseamna ca piata e limitata doar la posesorii de carnet. Iar acestia reprezinta cam 30-40% din piata.

Daca nu va mai fi nevoie de sofer oricine va putea avea masina, chiar daca nu ai carnet. De fapt, permisul de conducere nu va mai fi necesar.

Asta inseamna ca toti cei care vor pot avea masina, inclusiv copii. Asta inseamna ca piata producatorilor de vehicule se va dubla, cel putin. Mai multe masini inseamna bani mai multi incasati de ei.

Asa dupa cum vedeti tehnologia asta are multi bani care asteapta sa fie scosi din buzunarele oamenilor, iar cei care intra primii in jocul asta vor avea multd e castigat. Tesla deja a facut pasi importaanti in directia asta dar nu sunt singurii.

Producatorii traditioali de masini fac parteneriate cu firme de tehnologie pentru a intra primii in buzunarele noastre.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Car sharing – miracolul lumii moderne

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *