De ce creste pretul la motorina

De cateva saptamani de cand guvernul a anuntat posibilitatea reintroducerii accizei de 0.32 ron/litru (parca atat era daca nu ma insel, ziceau 0.16 de la 15 sept si 0.16 de la 1 oct) odata la 2-3 zile pretul combustibilului creste. Am dicutat cu mai multi reprezentanti ai unor firme care cumpara cantitati mari si la fiecare 2-3 zile au vazut cu pretul creste cu 2-3 bani pe litru.

Problema este de unde vine cresterea asta? Toata lumea crede ca vine “din smecherie”. Sa va explic! A fost si inca este o lupta intre guvern si petrolisti, guvernul solicitand petrolisitlor pastrarea pretului constant la pompa chiar daca se reintroduce acciza. asta insemnand ca ei trebuie sa suporte acciza din profitul lor. Smecheria aici incepe: petrolistii au inceput marirea incet si constant a pretului (au experienta ca au mai facut asta in 2010 si stiu ca functioneaza asa pe sustache) astfel ca atunci cand se va reintroduce acciza pretul sa nu se modifice pentru ca…..surpriza s-a modificat deja pana atunci. Daca nu se intoduce accizaa si mai bine pentru ca deja au marcat profituri mai mari.

Din lupta asta se pare ca guvernul se face ca nu vede, si tot noi platim factura pana la urma. Ca asa e in viata unii sunt smecheri si alti prosti…sau buni de prostit.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *