Cum te ajuta RPA in logistica

In articolul aceste as vrea sa va verbesc despre cum va ajuta aun RPA in logistica. Daca vei citi pana la final acest articol o sa afli:

  • cu te ajuta un RPA in logistica
  • ce RPA ar trebui sa folosesti

Cum te ajuta un RPA in logistica

Sa mai explic odata ce inseamna RPA si apoi sa iti explic cum te poate ajuta un RPA in logisitca. RPA este Robot Process Automation, adica niste mici roboti software care automatizeaza procese. Unul dintre cei mai cunoscuti “producatori” de astfel de roboti este UiPath. UiPath este o companie fondata de un roman si care a ajuns sa valoreze miliarde de dolari.

Robotii astia software vin si preiau sarcini repetitive si le executa cu precizie. Adica ceea ce fac oamenii repetitiv poate fi alcocat acestor roboti software. Principalul lor avantaj este ca e nevoie sa se conecteze cu nici-un soft. Asta pentru ca el memoreaza miscarile pe care tu le faci in “ecran” si apoi executa aceste miscari autonom. De exemplu: daca faci receptia unei facturi in soft el va memora fiecare click si deplasare a mouselui. Dupa asta, de fiecare data cand va fi apelat va face miscarile asa cum l-ai invatat. Ca sa va dati seama cum functioneaza trebuia sa va ganditi la macrourile din excel, pentru cei care stiu excel. Functionalitatea este similara cu a macrourilor.

Ajutorul pe care un RPA ti-l da in logisitca poate fi mare. Asta pentru ca ai o gramada de sarcini repetive. De exemplu: receptia unei facturi si emiterea NIR-ul este o sarcina repetitiva. Tiparirea de etichete de coduri de bara este o sarcina repetitiva care se poate automatiza cu ajutorul unui RPA. Emiterea si transmiterea de facturi la clienti, mai ales la firmele de transport. Sarcina asta cu facturile emise si receptionate e o problema mare in anumite companii si poate fi automatizata folosind RPA. Daca nu total macar partial.

Ce RPA ar trebui sa folosesti

Recomandarea merge intotdeauna catre Uipath care e o solutie romaneasca. Dar mai sunt si alte solutii, poti vedea alti producatori citind acest articol: http://stiri.logistic-specialist.ro/companii-care-fac-rpa/

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Market Monitor – monitorizeaza piata

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *