Cum se leaga un RPA cu softurile de logistica

In articolul asta vreau sa va vorbesc despre cum se leaga un RPA cu softurile de logistica. Daca vei citi acest articol pana la final vei afla urmatoarele:

  • cum se leaga un RPA de softurile de logistica
  • de ce ar fi bine sa folosesti un RPA

Cum se leaga un RPA de softurile de logistica

Daca ai intrat acum pe site si citesti pentur prima oara despre RPA te invit sa citesti acest articol ca sa te lamuresti ce e: Ce e acela un RPA. Dupa ce te-ai lamurit poti citi acest articol. Mai intai sa lamurim de ce ar trebui sa folosesti un RPA. Nu e obligatoriu, dar e foarte posibil ca un RPA sa te ajute destul de mult. Asta pentru ca in logistica sunt multe sarcini repetitive care se fac manual in foarte multe companii.

Cand discutam de softuri de logistica discutam de MWS, TMS si posibil un soft de achizitii. Se poate si cu un route planner, dar acolo nu sunt asa multe activitati repetitive robotizat. Unele din ele sunt repetitive, dar trebuie analiza umana in luarea deciziilor.

Un RPA principial nu trebuie sa se lege cu softurile de logistica pentru ca RPA-ul lucreaza ca un layer deasupra softului de logistica. Cu toate astea majoritatea RPA-urilor au module cu care se paote face egatura intre softuri. Iar aici discutam de clasicele EDI in formeel pe care le stim deja:

  • transfer de fisiere in diverse formate(json, xml, csv etc)
  • webbwservice sau API care la baza au tot transfer de informatii prin fisiere.

Cred ca se pot face si legaturi la novel de baze de date tampon, dar in mod cert astea trebuiesc create si personalizate.

De ce ar fi bine sa folosesti un RPA

Eu incurajez folosirea unor astfel de aplicatii pentru ca ajuta mult omul in munca repetitiva. De asemenea ajuta la a se evita greseli, greseli care se datoreaza interactiuni si actiunii umane. Pe termen lung, pe masura ce activitatea creste, e foarte posibil ca aceste solutii sa se si amortizeze financiar. Dar, cand discutam de astfel de solutii trebuie sa luam in calcul si ergonomia si impactul asupra angajatilor.

Angajatii cauta din ce in mai mult locuri de munca unde sa nu fie niste simpli roboti si sa execute la nesfarsit acelasi lucru. Cam astea sunt motivele principale pentru care cred ca ar trebui sa folosesti un RPA.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe rumatorul: WebWMS are dezvoltari noi

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *