Management flota si masini

Cum sa faci bani din uleiuri auto

uleiuri auto
uleiuri auto

Toti cei care au flota auto si motostivuitoare stiu ca tebuie sa foloseasca ulei pentru motor cutie de viteze, diferential , ulei hidraulic pentru lift sau instalatia de ridicare a stivuitorului, general le zicem uleiuri auto.

In general, la o flota suficient de mare si la un depozit mare cantitatile de ulei necesare sunt destul de importante, problema apare datorita faptului ca mai nimeni nu se intereseaza de acest aspect.

Uleuiri auto doar de la producator?

Depozitul, de cele mai multe ori, nu isi achizioneaza uleiul separat, ci prefera sa plateasca la firma care vine si face reviziile, iar flota auto plateste acest ulei la service. Uleiurile, daca sunt achizitionate in acest fel, sunt de cele mai multe ori la preturi mai mari decat ai putea tu negocia direct cu furnizorul de uleiuri.

In plus, atat firma de service stivuitoare cat si service-ul auto la care faci raparatia si revizia masinilor iti vor vinde aceiasi gogoasa si anume: ” nu poti folosi decat ulei de la ei pentru ca altfel iese din garantie”. Vrajeala!

Uleiuri auto after market

In cartea masinii sau echipamentului este recomandat un ulei care are o norma ACEA. De obicei sunt recomandate uleiurile ACEA A3/B3/B4. ACEA este standardul european al constructorilor de autovehicule, iar JAMA este asociatia japoneza a constructorilor de automobile.

Ei au standardizat tipurile de uleiuri pentru a nu mai conta brandul ci, daca uleiul e acreditat ACEA (si scrie asta pe orice recipient) se poate folosi la orice motor care are ca specificatie uleiul respectiv.

De ce serviceurile nu vor sa pui uleiuri auto after market?

Totusi, service-urile spun ca iti scot masina din garantie daca nu folosesti uleiul lor pentru ca, ei primesc finanare pe aceaste uleiuri pe care le consuma. Cu cat consuma mai mult cu atat finantarea este mai are.

Poti face si tu acest lucru?

Sigur, trebuie doar sa-ti concentrezi achizitia de uleiuri intr-un singur loc, iar oamenii sa cunoasca aceasta piata a uleiurilor. De obicei, finantarea pe care vanzatorii o dau este de fapt un bonus de fidelitate, iar aceasta nu este sunt forma de cash.

Ei dau bani pentru achizitionarea de echipamente, echipamente care sunt ale lor pe durata contractului, ar tu le ai in exploatare, la sfarsitul contractului ei ti le vand pe 1 euro pentru a putea face transferul legal de proprietate. Contractele se incheie, de obicei, pe 3-5 ani.

Bani din uleiuri auto

Banii pe care dealerul de uleiuri tii da vin direct de la reprezentanta din Romana sau Ungaria a producatorului de ulei. Ei sunt interesati de astfel de contracte deoarece ii ajuta foarte tare in a face forecast-uri exacte si care au posibilitate de indeplinire de 98%.

Asta inseamna ca totul la ei se desfasoara conform previziunilor si cu cat au mai multe astfel de contracte cu atat lucrurile devin mai usor de prognozat si programat pentru toate departamentele lor.

Mai mult de atat ei iti pot da bani si pentru publicitate, adica daca lipesti un banner cu sigla lor pe masina ta vei avea si bani din asta, iar sumele nu sunt deloc de neglijat. Contractul se incheie, de obicei, pe un an.

Concluzie

Folosind acesti bani am utilat complet 2 service-uri auto mici: 3-4 elevatoare, scanner de computer, truse de scule, echipament de lucru pentru mecanizi, cricuri hidraulice etc., dar pentru a putea face asta am negociat cu service-urile la care faceam reparatiile sa vin eu cu uleiurile mele.

Nu a fost usor sa-i conving, dar dupa multe intilniri si amenintari ca ii schimb (:))) au acceptat, inclusiv service-urile de reprezentanta au acceptat. Directorul general de la o firma germana premium mi-a zis ca accepta asa ceva daca nu vad si ceilalti clienti, iar conventia era sa las uleiul in duba din spate a masinii, iar mecanicii lor stiau sa-l ia de acolo.

Citeste un alt articol interesant: Masini, reparatii si dealeri autorizati

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

0 comentarii la „Cum sa faci bani din uleiuri auto

  • Totdeauna mi-au placut articolele tale, interesante de altfel!
    As putea sa iti fac corecturile, ca banuiesc ca stii ca faci greseli……. nu te costa mult, ce zici?

    Răspunde
  • :)). sunt inginer, iar dupa cum stii noi inginerii suntem ca si ciinii: “avem privirea inteligenta, dar nu stim sa ne exprimam”. daca greselile sunt in procentul ala de 5% , atunci e acceptabil si mi le asum. am facut afacerea asta in beneficiul unor firme, ca de acolo stiu.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *