Cum poti ameliora lipsa oamenilor pregatiti in logistica

lipsa oamenilor preagatiti
lipsa oamenilor preagatiti

Daca nu ai inca problema asta (lipsa oamenilor pregatiti) pregateste-te pentru ca vine peste tine, mai repede decat estimezi.

Din acest articol daca vei citi pana la final vei afla urmatoarele informatii utile:

  • ce ii tine pe oameni la locul de munca;
  • ce inseamna conditiile de munca bune;
  • o solutie de rezolvare a problemelor;

A revenit ciclul de crestere economica. Un ciclu in care gasirea si pastrarea oamenilor devine o problema de strategie a companiei. Daca nu a fost prinsa in strategie a fost o greseala, dar acum veti fi fortati sa o prindeti ca si problema de importanta strategica.

In conditii de crestere economica se deschid mai multe firme, mai multe firme isi maresc volumele. In cazul asta au nevoie de oameni in depozit. Daca cei care se maresc ofera oamenilor tai la acelasi salariu conditii mai bune, oamenii vor incepe sa migreze si vor incepe sa evite compania ta. Pentru a compensa asta, daca conditiile financiare iti permit poti cotracara cu mariri de salariu, dar nu asta e solutia. Marirea de salariu de 100 de lei pe net la 10 oameni din depozit inseamna de fapt 1700 de lei pe luna cost firma, asta inseamna aprox 400 de euro pe luna. Intr-un an asta insamna ca poti achizitiona WebWMS care te va ajuta foarte mult.

Ce inseamna conditiile de munca?

Conditiile de munca se refera la:

Program de lucru.

Daca de fiecare data oamenii stau peste program pentru ca nu reusesc sa termine treaba, sau daca lucrezi in ture, oamenii vor pleca la un concurent care nu lucreaza in ture si care respecta programul de lucru. Chiar in conditiile in care concurentul le da acelasi salariu ca tine sau un pic mai mic. Atentie mare la schimbul 3, oamenii incep din ce in ce mai mult sa evite companiile care lucreaza in schimbul 3 sau sambata si duminica.

Lipsa unor sisteme transparente de recompensare, penalizare si recunoastere a activitatii.

Chiar daca pe tine nu te intereseaza foarte mult asta pe ei ii intereseaza. Daca crezi ca in depozit oamenii trebuie sa lucreze ca o “echipa” si toti suporta “furturile si pierderile” in aceiasi masura e rau. Sau toti primesc recompense dupa cum crede seful lor direct ca e corect, siasta e de rau. Oamenii vad asta si sanctioneaza astfel de inechitati. Sanctiunile sunt initial prin reducerea performantei. Oamenii vor incepe sa munceasca mai putin si mai prost pentru a ajunge la nivelul “echipei”.  Apoi vor incepe sa plece la concurenta acolo unde pot munci, sistemele sunt transparente si bonificatiile pe masura muncii;

Frig sau prea cald corelate cu lipsa echipamenteleor si suprasolicitarea fizica.

Un depozit fara caldura si in care iarna temperaturile sunt ca afara va fi ocolit de oameni . Daca se vor angaja, nu vor sta pe perioada mare de timp; Asta ii face sa sa duca la concurenta;

Numele si reputatia companiei tale.

Oamenii vor sa lucreze la companii cu nume sonor si care sunt recunoscute in piata. Asta le ofera posibilitatea de a gasi mai usor de lucru in viitor si in conditii mai bune deoarece “se stabileste un standard”. De asemenea, stabilitatea companiei este un criteriu pe care ei il iau in calcul. Asta e un lucrur cu care trebuie sa fii atent cum le comunici pentru ca nivelul lor de intelegere este diferit.

Lipsa cursurilor si investitiilor;

Nu intru foarte mult in detaliu, dar asta pentru oameni reprezinta “bateie de joc”, asa cum o numesc ei prin depozit.

O solutie de rezolvare a probleelor

Toate problemele de mai sus, mai putin penultima pot fi rezolvate prin existenta unui WMS in compania ta. Un WMS bun asa cum e WebWMS iti mareste eficienta in companie.

Asta inseamna ca vei avea nevoie de mai putini oameni pentru a realiza comenzile suplimentare generate de crestere. Un WMS iti permite sa implementezi un sistem de bonus -malus transparent pentru angajati si iti permite sa estimezi din timp necesarul de personal in viitorul apropiat. Existenta unui WMS duce si la stabilitate si la marirea imaginei companiei doarece o comapnie care a investit intr-un WMS le arata oamenilor ca este la curent cu ce e nou si ca investeste pentru imbunatatirea conditiilor de lucru si pentru a-i ajuta pe ei sa nu greseasca,

De asmenea, un WMS ii ajuta sa reduce greselile de picking si de livrare si, de asemenea, fac inventarul mult mai usor (inventarul este cosmarul nedeclarat al angajatilor tai si din celelalte departamente suport).

In astfel de perioade de crestere economica trebuie sa te concentrezi pe implementarea de WMS pentru ca iti aduce multe beneficii. Daca ai luat decizia, echipa WebWMS iti sta la dispoitie la un click distanta.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *