DepoziteEchipamente pentru logisticaLogisticaUncategorized

Cum masori semnalul wireless intr-un depozit

In depozitele logistice mari masurarea semnalului wireless este o problema importanta. Masurarea semnalului wireless va permite sa reduceti numarul de routere sau access pointuri pe care sa le instalati in depozit avand in acelasi timp acoperire suficient de buna pentru toate dispozitivele.

Ca si regula generala se intaleaza cate un access point pe fiecare culoar. Dar, in functie de inaltime, de lungimea culoarului , de tipul marfurilor pe care le depozitati, de tipul echipamentelor folosite e posibil ca semnaul sa nu fie suficient de puternic pentur a asigura functionarea dispozitivelor mobile in orice punct.

Asta este un aspect al problemei. Un alt apect al problemei este cu ce masurati acel semnal. Exista firme specalizate care vin sa va fac o harta a semnalului wireless in depozit. Vin cu un echipament special si un access point cu care masoara nivelul semnalui in diferite puncte si va fac o harta a semnalului. In felul asta puteit sti unde sa amplasati access pointurile.

Cum e recomandat sa masurati semnalul wireless intr-un depozit.

Nu zic ca metoda pe care o folosesc firmele care fac asta nu e buna, dar eu am sa va spun cum as face eu si de ce as proceda asa. Eu am construit niste senzori de temperatura care sunt sensibili la variatii de semnal wireless. Cand i-am amplasat la mine in casa am facut o masuratoare cu telefonul mobil in diverse puncte sa vad ce intensite si stabilitate are semnalul in acele puncte. E foarte simplu sa faceti asta intaland o aplicatie pe telefon.

Toate bune si frumoase pana cand am amplasat senzorii. Datorita faptului ca antena senzorilor e ma mica si mai proasta decat a telefonului mobil am costatat ca in unele locurii senzorii peirdeau semnalul. Cu toate ca telefonul imi arata in acele locuri ca e semnal bun si stabil.

Am insalat o aplicatie de masurare semnal wirelss pe sezori si am constatat ca senzorii, de fapt, nu aveau semnal bun si stabil in locatiile alea. Si a trebuit sa modific pozitia routerului pentru a asigura semnal stabil acelor senzori.

Cum e recomandat sa msurati semnalul wireless in depozit

Eu va recomand sa-l masurati folosind echimpamentele pe care le veti folosi cand se va lucra efectiv. Nu alte echimapmente pentru ca e foarte posibil ca masurand semnalul wireless cu alte echipamente decat cele pe care le veti folosi sa va inselati asa cummi s-a intamplat mie. Si daca tot dati banii pe o astfel de masuratoare de semnal wireless macar sa obtineti ceeea ce doriti. In felul asta valorile vor fi cat mai apropiate de cum veti lucra cand veti da drumul la activitate.

Deci: folositi un access point pe care il veti folosi in mod normal si un terminal pe care il va folosi operatorul. Masurati semnalul wireless nu pe mijlocul culoarului ci exact asa cum il va folosi operatorul, adica langa raft, in mai multe puncte. Cereti firmei care va face masuratoarea semnalului wireless sa faca asa, altfel e posibil ca ei sa va faca o harta cu semnalul prelevat de echipamentele lor harta care e posibil sa difere de ceea ce va fi cand veti lucra. Pentru ca difere echipamentele.

Daca feceti voi masuratoarea respectati acelasi reguli.

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *