Cum iti verifici masinile frigorifice de transport

Daca ai produse alimentare inseamna ca faci transport frigorific, iar in acest articol iti voi explica cum iti verifici masinile frigorifice de transport. Daca vei citi pana la final acest articol vei afla urmatoarele:

  • cum iti verifici masinile frigorifice de transport
  • la ce te ajuta asta

Cum iti verifici masinile frigorifice de transport

In acest articol ma refer la masinile frigorifice de transport, verificare din punct de vedere al calitatii constructiei dubei. Procesul se intampla astfel:

  • dai comanda de o masina normala de transport. Asta poate fi duba sau autosasiu;
  • 0 duci la carosat la un carosier care iti face transformarea dubei din ambientala in frigorifica. Pentru atosasiu iti construieste carcasa frigorifica.

Transformarea masinii de transport din ambientala in frigorifica se face prin adaugarea unui perete de fibra de sticla pe interior. Asta la dube. Intre pertele de tabla al masinii si peretele interior de fibra de sticla se introduce un material izolator. Acest material izolator este de obicei pilistiren extrudat. Adica din acela care se foloseste si la constructii si care are un coeficient ternic destul de mic.

Problema care apare este cum iti dai tu seama ca masina de transport a fost carosata bine si ca s-a facut izolarea corespunzatoare. La izolarea corepunzatoare contribuie atat materialul izolator cat si garniturile usilor, etansarile gaurilor de trecere etc.

La ce te ajuta asta

Izolarea compartimentului de marfa este foarte importanta pentru ca daca izolarea nu e corespunzatoare se pierde temeperatura. Asta inseamna ca agregatul va fi solicitat mai mult decat e necesar. Asta inseamana consum de combustibil mai mare decat e necesar.

Cu toate astea nimeni nu verifica aceste masini cand le ia de la carosare. Toate masinile astea sunt luate asa pur si simplu si fara verificare. Verificarea se poate face racind masina si vazand in cat timp pierde temperatura. Asta e una din metode. A doua metoda este sa folositi un aparat de termoviziune pentru a verifica pierderile de temperatura. Nu e complicat, mai ales ca poti folosi telefonul mobil pe post de camera de termoviziune. O astfel de palicatie e asta: Termoviziune android (din pacte e costra cost si nu e ieftina).

Pentru a verifica asta prin primametoda trebuie sa-l pui pe carosier sa-ti dea niste date sau sa faci tu niste calcule simple de transfer termic. In urma calculelor iti va rezulta in cat timp se pierde temperatura, iar apoi verifici daac asta se intampla si in realitate.

E bine sa faci asta pentru ca oamenii nu lucreaza tot timpul bine. si e posibil sa nu izoleze foarte bine si cu simt de raspundere masina. Daca se creaza punti termice pe acolo se va pierde temperatura. De asemenea folosirea unor garnituri mai slab calitative duc la acelasi rezultat.

O alta varianta de carosare e cea cu chituri de carosare. Adica elemente de fibra care au deja stratul izolotor si se imbina in interiorul masinii. Dar si la acestea trebuie facuta verificarea pentru a va asigura ca e totul ok.

Tu faci verificarile astea?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Cum il ajuta WebWMS pe un manager logistic

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

One thought on “Cum iti verifici masinile frigorifice de transport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *