Cum iti dai seama ca ai nevoie de servicii de consultanta logistica

In acest articol vreau sa-ti spun cum ii dai seama ca ai nevoie de servicii de consultanta logistica. Ceea ce va spun aici se poate aplica si la alte servicii de consultanta, de exemplu de consultanta de business,

Cum iti dai seama ca ai nevoie de servicii de consultanta logistica

Lucrurile sunt relativ simple, dar nu foarte usor de identificat atunci cand esti in interiorul problemei. Adica cand problema ti se intampla tocmai tie. Am avut un client care avea o problema mare la flota. Baga bani in flota in disperare si masinile tot nu mergeauu bine si erau tot timpul prin service. Oamenii ii spuneau ca asta e normal pentru ca masinile sunt vechi si inghit bani. Sa ia alte masini noi nu prea putea pentru ca nu existau bugete. Si tot baga bani in astea fara sa aiba nici un fel de strategie sau directie.

Asta e primul semnal: cand bagi bani multi si ai senzatia ca esti fara scapare, ai nevoie de servicii de consultanta logistica.

Intrebarea urmatoare e ce inseamna bani multi bagati in flota? O sa-ti dau un indiciu: reparatiile ar trebui sa te coste cam 5% in medie pe an din valoarea de achizitie a masinii. Daca te duci pe la 7-8% inca nu e o problema, dar daca depasestii suma asta incepi sa ai probleme.

Eu v-am dat un exemplu pe flota, dar sunt cazuri similare pe depozitare sau pe distributie. Al doilea indiciu este acela ca simti ca nu mai ai control asupra procesului respectiv. Tu, ca proprietar sau director nu ai timp sa intri in detalii. Si, de obicei, pui intrebari cand vezi ca lucrurile nu merg in directia in care tu speri sa mearga. Si ti se raspunde la intrebari, de foarte multe ori voalat, fara cifre. Si tu totusi ai impresia si senzatia ca lucrurile nu merg in directia care trebuie si c anu mai ai control.

Concluzie

Experienta m-a invatat ca atunci cand ai o astfel de senzatie de obiceii nu te inseli. Daca inveti sa traiesti cu senzatia asta e rau si va fi din ce in ce mai rau. In foarte multe cazuri oamenii invata sa traiasca cu senzatia asta. Senzatia e ca atuunci cand esti ud pe mana si vrei sa apuci un pahar si ai tot timpul senzatia ca il scapi. Adica e o senzatie de falsa sigurantasi nu stii ce sa faci.

Ma poti suna oricand sa discutam, ai datele de contact in partea de sus a pagini. Discutiile nu te costa nimic si poti sa iti mai clarifici niste chestii cu ocazia asta. Eu te astept si sunt disponibil!

Daca ti-a placut articolul te invit sa il citesti si pe urmatorul: Costuri marginale – ce sunt si cum le poti folosi

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

One thought on “Cum iti dai seama ca ai nevoie de servicii de consultanta logistica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *