Cum iti alegi un sistem de monitorizare temperatura

In acest articol vreau sa va explic cum iti alegi un sistem de monitorizare temperatura. O sa iti explic care sunt lucrurile pe care trebuie sa le iei in calcul si de ce. In felul asta poti decide in cunostiinta de cauza si poti face comparatii intre sisteme; Dupa cum cred ca stii sistemele de monitorizare temperatura sunt obligatorii din punct de vedere legal in industrii care trebuie sa respecte lantul de frig.

Cum iti alegi un sistem de monitorizare temperatura – criterii

Pretul sistemului

Unul din criterii importante de alegere il reprezinta costul. Un sistem de monitrozare temperatura e format din mai multe compnente si e important sa aveti pretul intregului sistem si nu doar a uneia sau alteia dintre componente. In afara de componente se adauga si pretul de montare si instalare a sistemului. Unele sisteme le puteti instala voi, fara sa aveti nevoie de ajutor specializat. La alte sisteme aveti nevoie de ajutor specializat si, de cele mai multe ori, trebuie sa platiti pentru acesta. In cazul asta cel mai bun pret din piata la nivel de sistem il are SmartTerm.

Extinderea sistemului de monitorizare temperatura

Un alt criteriu important este posibilitatea de extindere usoara a sistemului de monitorizare. Si aici trebuie sa luati in calcul extinderea din aceiasi filiala (aveti nevoie sa suplimentati numarul de senzori) sau in filiale diferite. Unele sisteme sunt limitate la extinderea locala, adica iti trebuie sa cumperi si alte echipamente in afara de senzori (de exemplu datalogger) daca vrei sa suplimentezi numarul de senzori in locatie. La fel se intampla si in cazul extinderii in alte locatii. SmartTerm – ssitemul smart de monitorizare temperatura si umiditate se extinde extrem de simplu: cuperi noi senzori ii bagi in priza si gata. Fara costuri suplimentare de montaj si fara alte echipamente speciale. Smart Term se poate extinde inclusiv pe masini folosind aceiasi senzori.

Cum iti alegi un sistem de monitorizare temperatura – Accesibilitatea datelor

Cat de facil poti accesa datele sistemului? Adica poti accesa datele direct de pe senzor sau doar prin intermediul serverului? Usirinta cu care personalul acceseaza datele e importanta in anumite situatii, de exemplu atunci cand livreaza. Accesarea datelor de catre sofer si rintarea lor este importanta in acest caz.

Fiabilitatea sistemului de masurare

Unul din cirteiile important e se refera la fiabilitatea sistemului. Daca te gandesti cum sa alegi un sistem de monitorizare temperatura corect si bun, fiabilitatea ar trebui luata in calcul. Cand discutam de fiabilitate stim ca numarul de componente influenteaza fiabilitatea. Adica cu cat sunt mai putine componente cu atat sistemul e mai fiabil. Deci, daca vreti mai putina bataie de cap uitati-va dupa sisteme care au un numar mic de componente, care au mai putine cabluri, mai putine conexiuni.

Suport si dezvoltare in Romania

Suportul si dezvoltarea in Romania inseamna posibilitate de adaptare mai mare a sistemului. De asemenea, sistemul poate fi configurat usor dupa nevoile voastre. Sistemle de monitorizare temperatura pot fi folosite in diverse alte automatizari. E mai greu de inglobat un astfel de ssitem in alte automatizari daca trebuie sa asteptiun an dupa echipa de dezvoltare din diverse tari exotice.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Comparatie costuri SmartTerm si concurenta

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

One thought on “Cum iti alegi un sistem de monitorizare temperatura

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *