Depozite

Costuri servicii logistice

Am numit articolul acesta costuri servicii logistice deoarece vreau sa va vorbesc despre aceste costuri. Un scurt rezumat al articolului:

  • Ce inseamna costuri servicii logistice si la ce poti folosi asta
  • cum poti calcula aceste costuri

Ce inseamna costuri servicii logistice si cum poti folosi asta

In articolul trecut, adica asta de aici –Venituri depozit nou – vorbeam despre ce servicii pot genera venituri in cazul unui depozit nou. Aveti in articol o lista de servicii care va pot genera venituri si cateva exemple de venituri.

Pentru a fi profitabil trebuie sa vedem cat ne costa sa oferim servicile acelea (toate sau partial) catre clienti. Si aici ajungem in zona de costuri servicii logistice. Cunoasterea acestor costuri este utila atat furnizorului de servicii pentru a sti profitabilitatea si a face preturile. De asemenea este utila si clientilor de servicii logistice.

Clientii de servicii logistice e bine sa cunoaca aceste costuri pentru ca pot vedea daca furnizorul de servicii logistice le ofera un pret corect sau nu.

Aceste costuri servicii logistice se pot evalua mai simplu sau mai complicat. Mai simplu inseamna sa iei in calcul doar costurile mari. Costurile mari sunt date, in acest caz de : salarii, amortizare depozit si echipamente, mentenanta.

Mai complicat inseamna sa iei in calcul si alte elemente care exista si care au impact mai mic, dar au impact. De exemplu: consumul de curent sau motorina, consumul de consumabile: hartie, toner, etchichete , folie de ambalare, cartoane de ambalare etc.

Cum poti calcula aceste costuri

Asa cum va spuneam mai sus se pot calcula simplu sau mai complicat. Simplu sau complicat alegeti sa calculati in functie de client. Un client mic nu va intra foarte mult in detalii de cost, dar un client mare va dori sa negocieze si el stie sa estimeze aceste costuri. Pentru a fi profitabili e necesar ca si voi sa puteti calcula cat mai bine aceste costuri.

Pentru a va ajuta am conceput un fisier excel care va ajuta sa calculati costurile pe fiecare zona de depozitare in parte. pe baza acestor calcule puteti seta si valorile de vnzare pentru fiecare dintre servicii.

Daca vrei sa vezi cum se calculeaza si sa descarci fisierul de calcul cost depozitare te rog sa accesezi acest link: Fisier calcul cost depozitare

admin

Consultant logistica si supply chain, transport, depozitare, distributie, productie, achizitii, implementare WMS, TMS, APO, ERP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *